The Umbrella Academy: Wat we kunnen verwachten van seizoen 2

In het begin van april heeft Netflix officieel aangekondigd dat The Umbrella Academy terug zal keren met een tweede seizoen. Volgens de streamingdienst werd het eerste seizoen van de serie via maar liefst 45 miljoen Netflix-accounts bekeken. Je leest hier alles wat we kunnen verwachten van seizoen 2.

The Umbrella Academy

Let op: onderstaand vind je spoilers over seizoen 1 en bespreken we onze verwachtingen van seizoen 2.

Een recap van seizoen 1

In seizoen 1 zagen we dat er op een dag in 1989 tegelijkertijd 43 kinderen werden geboren waarvan de moeders eerder die dag niet zwanger waren. Zeven daarvan werden geadopteerd door de rijke Sir. Reginald Hargreeves. Ze blijken allen over speciale superkrachten te beschikken. Zo kan Klaus met de doden praten (onder andere met hun overleden broertje Ben) en kan Allison mensen laten doen wat zij wil door de woorden "ik hoorde een gerucht" op te noemen.

Lees ook:

Aan het einde van het eerste seizoen kwamen we erachter dat Vanya, van wie aan het begin gedacht werd dat zij de enige van het stel zonder krachten was, toch over enorm sterke krachten beschikt. Haar emoties zijn gelinkt aan haar vermogen om geluid om te zetten in energie. Omdat Reginald hiervan afwist en vond dat de wereld hiervoor beschermd moest worden, heeft hij haar krachten voor de rest, en voor Vanya zelf, verborgen gehouden.

Numbers 1 tot en met 6 komen erachter dat het Vanya is die het einde van de wereld zal veroorzaken en doen er alles aan om haar te stoppen. Tijdens het grote eigen optreden met haar vioolspel lijkt niets Vanya nog tegen te kunnen houden en gebeurt het ergste: de wereld wordt vernietigd. Maar net voordat dit gebeurt weet Number 5 het zevental weg te krijgen uit de hel door te tijdreizen. We zien dan ook dat de zeven weer kinderen worden.

Verwachtingen van seizoen 2

In een persbericht liet Netflix weten dat de vertrouwde castleden terug zullen keren in de rollen van de zeven superhelden, namelijk: Number 1/Luther (Tom Hopper), Number 2/Diego (David Castañeda), Number 3/Allison (Emmy Raver-Lampman), Number 4/Klaus (Robert Sheehan), Number 5 (Aidan Gallagher), Number 6/Ben (Justin Min) en Number 7/Vanya (Ellen Page). Maar het is waarschijnlijk dat ook de jonge acteurs van de personages terugkeren, aangezien ze aan het einde van seizoen 1 in weer jong leken te zijn, in de leeftijd van Number 5.

Lees ook:

Waar (en wanneer) ze naartoe zijn gegaan is niet bekend. De scène stopt gelijk nadat de zaal waarin Vanya optrad wordt verwoest en de Umbrella Academy net op tijd wist weg te komen. Het is mogelijk dat Number 5 ze terug in de tijd heeft gebracht, dat ze naar de toekomst zijn gegaan of dat ze terecht zijn gekomen bij de Commission, die ervoor zorgen dat alle gebeurtenissen die moeten gebeuren ook daadwerkelijk gebeuren.

umbrella academy

Als ze terugkeren in de tijd hebben ze mogelijk de kans om Vanya er dit keer wel van te weerhouden om de apocalyps in gang te zetten. Als ze terugkeren naar hun jonge leeftijden, zoals we in de laatste aflevering zagen, houden ze waarschijnlijk de kennis die ze hebben opgedaan voordat de wereld verging (zoals Number 5 dat ook had). Afhankelijk van hoever ze terugkeren in de tijd kunnen de andere zes kinderen Vanya meer betrekken bij de groep, want in seizoen 1 leek ze nogal het buitenbeentje te zijn.

De cliffhanger van het eerste seizoen brengt een hoop vragen met zich mee. Want als Number 5 ze terugneemt in de tijd, zouden ze dan zover teruggaan dat Ben nog leeft? Of valt het verleden en de toekomst op die manier niet te veranderen? Zou Vanya spijt hebben van haar acties? Zullen de anderen het haar kwalijk nemen? In hoeverre wil de Commission ervoor zorgen dat de apocalyps daadwerkelijk zal plaatsvinden? Of is de apocalyps nu een afgesloten boek en komen ze terecht in een heel ander gebied of tijdlijn dan we tot nu toe gezien hebben. Omdat het niet duidelijk is waar en wanneer Number 5 de groep heenbrengt, blijft het slechts bij speculaties.

umbrella academy

Vanaf het begin van het zien van de serie vraag ik me al af hoe het met de andere baby's zit. Aangezien er slechts 7 van de 43 kinderen zijn geadopteerd door Hargreeves, roept het de vraag op of de andere 36 kinderen ook speciaal kunnen zijn. Beschikken zij ook over speciale superkrachten? Als dat zo is, zien we mogelijk meer van deze kinderen in het volgende seizoen. Waarschijnlijk kan de Academy de hulp van de 36 andere kinderen met superkrachten goed gebruiken als ze mogelijk de wereld opnieuw moeten redden.

Lees ook:

Of we nog bemoeienissen gaan zien van de Commission is de vraag. We zien ChaCha verbrand worden door het verwoestende vuur van de apocalyps. Tenzij de groep teruggaat in de tijd, lijkt het erop dat we haar niet meer terug zullen zien. Ook haar story arc lijkt te zijn afgesloten. Toch lijkt het onvermijdelijk dat de Commission nog steeds een rol zal spelen in seizoen 2 (zelfs nu de Handler dood is). Eveneens is het de vraag of we chimpansee Pogo nog zullen terugzien, die op het gewei van een opgezette hertenkop werd gespiest. Au.

Het is niet duidelijk wanneer The Umbrella Academy seizoen 2 te zien zal zijn. Naar verwachting zal dit in ieder geval niet voor 2020 zijn. We vullen dit artikel aan zodra er meer informatie beschikbaar is.

The Umbrella Academy

60 min

Releasejaar: 2019

Action | Fantasy

Trailer & info