Deze 5 series helpen je door de herfst heen

Het is weer die tijd van het jaar waarin het volledig sociaal geaccepteerd is om met een dekentje op de bank Netflix te kijken. Met deze vijf series lukt dat het best.

Die prachtige zomerdagen waar we deze zomer in overvloed van hebben kunnen genieten, zijn nu toch echt voorbij. De herfst heeft zijn intrede gedaan: De ijskoude corona lever je in voor een warme chocolademelk met slagroom, de zonnebankjes aan het zwembad voor die ingezakte sofa, je teenslippers voor die warme versleten sloffen en je drukke zomerschema gaat op een laag pitje. Het is tijd om bij te komen van al die festivals en de bloedstollende hitte die daarmee gepaard ging. Het zonnetje verliest zijn kracht, buiten is het nat en grauw, de televisie gaat aan en Netflix doet de rest.

Maar aangezien Netflix als een op hol geslagen stier nieuwe series produceert, is het voor de casual kijker niet meer bij te houden welke series het kijken waard zijn. Wij helpen daarom graag een handje mee door dit lijstje met 5 absolute toppers samen te stellen. Verwacht in deze lijst geen kaskrakers als Breaking Bad, House of Cards, The Walking Dead of Prison Break, we gaan er vanuit dat iedereen die wel kent. Zo niet, dan zit je deze herfst sowieso gebakken. Mocht je tot die 90% horen die deze series al heeft gezien, dan zijn de volgende series zeker iets voor jou en kan ik je beloven dat deze toppers je door die natte grauwe herfstmaanden heen zullen loodsen.

Money Heist (La Casa De Papel)

Deze Spaanse serie gaat over een groep criminelen die een overval op de Spaanse munt heeft gepland. Dit is geen impulsieve actie, maar zeer goed voorbereid waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. De overvallers sluiten zichzelf in het gebouw op en houden daarbij de werknemers gegijzeld. El Professor, het intelligente brein achter de overval, heeft werkelijk aan elk detail gedacht, althans voor zover dat mogelijk is bij zo’n actie. Dit levert zeer spannende situaties op. Door de extreem goede voorbereiding van het plan en het motief dat de daders hebben, weet je als kijker soms niet meer of je aan de kant van de politie of aan de kant van de overvallers staat.

Hannibal

Hannibal Lecter is misschien wel een van de meest bekende psychopaten ter wereld. Er zijn door de jaren heen meerdere films over hem gemaakt. In 2013 verscheen de serie ‘Hannibal’ op Netflix, die ons meeneemt in de wereld van deze geniale kannibaal. Hannibal is een seriemoordenaar die tevens werkzaam is als psychiater. Als er door de FBI een onderzoek wordt ingezet naar een seriemoordenaar, wordt Will Graham gevraagd om mee te werken aan het onderzoek. Hij heeft een talent, waardoor hij zich heel goed ik kan beelden hoe andere mensen denken, zo moet hij erachter komen wie de seriemoordenaar is. Hij krijgt echter psychologische problemen en de FBI stuurt hem naar een psychiater en dat is Hannibal Lecter. Een ideaal plot dat garant staat voor bloedstollende momenten, deze serie heeft het allemaal.

Better call Saul

Deze spin-off van een van de meest succesvolle series, Breaking Bad, gaat over de advocaat Jimmy McGill (later Saul Goodman). Het verhaal speelt zich een aantal jaren voor Breaking bad af en volgt hoe Jimmy McGill advocaat wordt. Hij was een van de meest geliefde personages uit breaking bad, met zijn vlotte babbel en louche praktijken en verdiende zeker een eigen serie. In deze serie wordt het duidelijk hoe hij in aanraking komt met het criminele circuit en er komen dan ook regelmatig bekende gezichten van Breaking Bad langs in deze serie. Het is wel aan te raden dat je eerst Breaking bad gaat kijken vóór je met deze serie begint, maar dat heb ik in de intro van dit artikel ook al aangegeven, dus als je zover bent gekomen ga ik er vanuit dat je dat al hebt gedaan.

Shooter

Deze spannende actieserie gaat over een hoog onderscheiden ex-marinier die als sluipschutter de taak krijgt om een moordaanslag op de president van de verenigde staten verijdelen. Hij krijgt deze taak net op het moment dat hij zijn normale leven weer probeert op te pakken. Natuurlijk zit het zoals in iedere serie allemaal niet echt mee en wordt hij zelfs zelf beschuldigd van het plegen van een moord. Hij zal in deze serie erachter proberen te komen wie hem in de val hebben gelokt en verantwoordelijk zijn voor deze valse beschuldigingen. Deze serie neemt je mee in de spannende wereld van aanslagen en oorlogsvoering.

Lovesick

Deze serie draait om een groep Engelse vrienden die samen een huis en hun romantische leven delen. Als Dylan de diagnose chlamydia krijgt, probeert hij contact op te nemen met al zijn vorige sekspartners om ze te informeren over deze vervelende SOA. Samen met zijn vrienden Evie en Luke brengt hij al zijn ex-partners op de hoogte en herbeleeft hij zijn romantische misstappen. Door middel van flashbacks wordt het grootste gedeelte verteld, dit levert soms pijnlijke en lachwekkende situaties op. Het is een humoristische serie en door het gebruik van al die flashbacks, waarbij de chronologie totaal verloren gaat is het totaal niet saai en voorspelbaar - een echte topper dus.

Shooter

60 min

Releasejaar: 2016

Action | Drama

Trailer & info
Better Call Saul

46 min

Releasejaar: 2015

Crime | Drama

Trailer & info
Hannibal (S01+S03)

44 min

Releasejaar: 2013

Crime | Drama | Horror | Mystery | Thriller

Trailer & info