iTunes-films streamen: hoe werkt het?

iTunes is niet alleen om muziek te kopen, je kan er ook talloze films kopen en huren. Wil je hier meer over weten? Dan ben je aan het juiste adres.

Op iTunes staan topfilms die niet op Netflix te vinden zijn. Denk hierbij aan Get Out, Dunkirk, Blade Runner, Titanic en La La Land. Ook is het mogelijk om films die nu in de bioscoop draaien, zoals Aquaman en Bohemian Rhapsody, vooruit te bestellen. Wat iTunes ook erg goed doet en uniek maakt, is het aanbod van iTunes Extra's. Als je een film koopt krijg je toegang tot deze feature. Met iTunes Extra krijg je toegang tot allerlei deleted scene's, extra's, prologue's en behind the scenes-beelden.

Je kunt een film pas streamen of downloaden als je hem gehuurd of gekocht hebt. Dit is mogelijk op je iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, pc en binnenkort ook op de Samsung smart-tv's. Koop je een film, hou je hem natuurlijk voor altijd. Huur je een film, heb je 30 dagen de tijd om hem te bekijken en ben je eenmaal begonnen met streamen, dan heb je nog maar 48 uur om te kijken.

Houd er wel rekening mee dat je de huurfilm niet kan streamen op meerdere apparaten tegelijk. Ditzelfde geldt voor het downloaden van een huurfilm. Je kunt een film pas downloaden op een ander apparaat dat aan je Apple ID gekoppeld is als je hem van de ander afgehaald hebt.

Binnenkort is het dus ook mogelijk om te streamen via Samsung smart tv's. Dit kan via AirPlay 2, waarbij je direct draadloos vanaf je Apple-apparaat streamt, maar ook via twee apps op de tv's: iTunes Movies en TV Shows. Hier kan je materiaal huren en streamen in 4K HDR en krijg je toegang tot jouw iTunes-bibliotheek. Verder komt er een universele tv-gids en kan je Bixby, Samsungs spraakassistent, gebruiken voor zoekopdrachten.

iTunes-films streamen: hoe werkt het?

5 films op iTunes die je gezien moet hebben

Get Out

Chris (Daniel Kaluuya), een jonge afro-Amerikaanse man, wordt uitgenodigd op het landgoed van de familie van zijn blanke vriendin (Allison Williams). Hier raakt hij verstrikt in de echte, duistere reden van de uitnodiging. Eerst denkt Chris dat het overdreven inschikkelijke gedrag van de familie nerveuze pogingen zijn om hun dochters interraciale relatie aan te pakken, maar naarmate het weekend vordert, ontdekt hij door middel van verontrustende ontdekkingen een waarheid die hij zich nooit had kunnen voorstellen.

Deze film heeft in 2018 de Oscar voor Best Original Screenplay gewonnen.

Bohemian Rhapsody

Deze film heeft nu al twee Golden Globes, waaronder één voor Best Motion Picture - Drama, binnen gesleept. Bohemian Rhapsody eert Queen, hun muziek en hun buitengewone zanger Freddie Mercury. Mercury (Rami Malek, die een Golden Globe heeft gewonnen voor Best Performance by an Actor in a Motion Picture) deed het onverwachte en ging zo de geschiedenisboeken in als één van de meest geliefde entertainers ooit. De film draait, naast Queens snelle rise to fame, hun revolutionaire sound en de solocarrière van Freddie, ook om de reünie van de band en één van de beste optredens uit de rockgeschiedenis.

De film draait nog in de bioscoop, dus hij is nog niet te bekijken op iTunes. Je kunt hem al wel vast vooruit bestellen, Apple verwacht dat de film op 22 januari 2019 beschikbaar zal zijn.

La La Land

De musical wordt een nieuw leven in geblazen met dit onweerstaanbaar romantische verhaal van Damien Chazelle. De zes Oscars winnende film blikt terug naar vroeger, gecombineerd met hedendaagse atmosfeer. Vol zang en dans wordt de relatie tussen barista Mia (Emma Stone) en jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) verteld. Het conflict tussen liefde en ambitie wordt vol wilde fantasieën uitgebeeld met indrukwekkende choreografie en muziek.

Blade Runner 2049

Er is een nieuwe 'blade runner': politieagent K (Ryan Gosling). Deze blade runner ontdekt een lang verborgen geheim, wat een oorzaak voor totale chaos kan zijn. Deze ontdekking leidt tot een speurtocht naar al dertig jaar vermiste ex-blade runner Rick Deckard (Harrison Ford).

Deze sequel heeft talloze awards gewonnen, waaronder de Oscar voor Best Achievement in Cinematography en Best Achievement in Visual Effects.

Dunkirk

Dunkirk, winnaar van drie Oscars (Best Achievement in Film Editing, Best Achievement in Sound Editing en Best Achievement in Sound Mixing), is een erg meeslepende film en vertelt het verhaal van omsingelde geallieerde en Britse soldaten vanaf het land, de zee en de lucht. Gevangen op het strand komt de vijand steeds dichterbij. De weerloze soldaten op het strand worden door RAF Spitfires vanuit de lucht geprobeerd te beschermen. Tijdens een wanhopige reddingspoging varen veel kleine bootjes met militairen en burgers, die hun leven op het spel zetten, ze tegemoet om ze te redden.