Game of Thrones Seizoen 8: Trailers, Releasedatum, Afleveringen, Theorieën, Posters en meer

Game of Thrones heeft met seizoen 8 eindelijk een einde. Nu de serie bijna uitkomt zetten we alles wat we tot nu toe weten voor je op een rijtje.

Game of Thrones Seizoen 8: Alles Wat We Weten

Let op! Uiteraard volgen er mogelijke spoilers voor Game of Thrones seizoen 8. Lees op eigen risico.

Game of Thrones keert terug! We hoeven niet heel lang meer te wachten op wat misschien wel het meest gehypete en meest langverwachte televisieseizoen is sinds de finale van Breaking Bad. De afgelopen maanden waren gevuld met de nodige speculatie, geruchten, onthullingen en andere vormen van informatie rondom seizoen acht van Game of Thrones. We snappen dat dit wat onoverzichtelijk kan zijn, dus hebben we alles voor je verzameld in dit handige overzicht.

Game of Thrones Seizoen 8 Trailers en teasers

We hebben al een aantal (teaser) trailers van seizoen acht voorbij zien komen. Check ze hier:

Trailer 1:

Teasers:

Game of Thrones Seizoen 8 Foto's

Check hieronder alle (set)foto's die tot nu toe uit zijn gekomen van Game of Thrones seizoen 8.

Ook namen alle hoofdpersonages uit de serie voor een speciale reeks foto's plaats op de Iron Throne.

Game of Thrones Seizoen 8 Poster

Los van de afbeeldingen die hierboven te zien zijn, heeft seizoen 8 natuurlijk ook een officiële poster. Deze is via het Twitter-account van Game of Thrones online gezet. Er is ook iets opmerkelijks aan de hand met de poster, zie jij het?

game of thrones seizoen 8 poster

Precies, het is de Iron Throne, samengesmolten met een van de draken van Daenerys Targaryen. Wat dit precies betekent voor de uitkomst van de serie moeten we nog gaan zien, maar het ziet er in ieder geval tof uit.

Game of Thrones Seizoen 8: De Afleveringen

Seizoen 8 bestaat uit totaal 6 afleveringen, die in lengte verschillen tussen de 50 en 90 minuten. Geen afleveringen van 2 uur lang dus, zoals wel eerst het gerucht ging. In een gesprek met EW heeft de Programming Chief van HBO, Casey Bloys, extra informatie gegeven over het nieuwe seizoen. Daarin zegt hij onder andere dat voor zover hij weet, de afleveringen niet twee uur lang zullen zijn.

Van die 6 afleveringen is er in ieder geval één die in z'n geheel, dus van begin tot eind, uit een slagveld zal bestaan. Volgens nieuwe berichten van Entertainment Weekly zal een episode in het aanstaande seizoen van Game of Thrones de battle van Winterfell laten zien, waarin de menselijke strijders het opnemen tegen het leger van de Night King. Het zal voor het eerst sinds de eerste aflevering in seizoen 1 een groot gedeelte van de grote Game of Thrones-personages samenbrengen naar één plek. Het is blijkbaar ook de "langste opeenvolgende battle-scène ooit op film gezet."

Game of Thrones Seizoen 8: Releasedatum en Looptijd Alle Episodes

game of thrones seizoen 8

Dit zijn alle releasedata van de afleveringen van seizoen 8. Let op: dit zijn de releasedata van de episodes op Ziggo Movies & Series (X)L in Nederland. In Amerika zijn de afleveringen (iets) eerder te zien. Het is niet bevestigd of de looptijden inclusief of exclusief de reclames zijn.

Seizoen 8 aflevering 1: 15 april - Looptijd: 54 minuten

Seizoen 8 aflevering 2: 22 april - Looptijd: 58 minuten

Seizoen 8 aflevering 3: 29 april - Looptijd: 60 minuten

Seizoen 8 aflevering 4: 6 mei - Looptijd: 78 minuten

Seizoen 8 aflevering 5: 13 mei - Looptijd: 80 minuten

Seizoen 8 aflevering 6: 20 mei - Looptijd: 80 minuten

Game of Thrones Seizoen 8: Geruchten en Theorieën

game of thrones seizoen 8

Alle geruchten, versprekingen van de cast en andere vormen van onbevestigd nieuws aangaande het nieuwe Game of Thrones-seizoen. Lezen op eigen risico!

Game of Thrones-theorie: de Night King is op jacht naar een specifiek doelwit

Acteur Vladimir Furdik, die sinds seizoen 6 de ondode schurk The Night King speelt, bood een intrigerende nieuwe tease over het laatste seizoen in een interview met Entertainment Weekly. Volgens Furdik heeft zijn personage een specifiek doel voor ogen, aangezien hij een totale invasie van Westeros leidt. Hoewel Furdik lijkt te suggereren dat het Jon Snow is, denken we eigenlijk dat we niet in de goede richting denken en dat de Night King eigenlijk achter Bran Stark aanzit; de enige levende persoon die misschien de sleutel zou kunnen vormen om de White Walkers te verslaan. Dit is waarom Bran waarschijnlijk de topprioriteit van de Night King is in seizoen 8.

Game of Thrones Season 8 brengt ons mogelijk eindelijk Cleganebowl

Een hint van acteur Rory McCann suggereert dat zijn personage Sandor Clegane (The Hound) en de broer van zijn personage Gregor Clegane (The Mountain) eindelijk de strijd met elkaar aangaan in Game of Thrones Season 8. Dat maakt de mogelijkheid van Cleganebowl een stukje aannemelijker.

In een exclusieve fotoserie van EW zegt McCann over zijn personage: "het is mogelijk dat hij zijn broer tegenkomt en zijn verleden onder ogen ziet."

Game of Thrones: Volgens Sophie Turner verdeelt laatste aflevering de fans

Tijdens een telefonisch interview over de Dark Phoenix trailer waarin zij haar rol als Jean Grey van de X-men weer oppakt, vertelde Turner over haar reactie op het script voor het laatste seizoen.

“Veel tranen denk ik, weet je, als acteur was het erg aangenaam om een einde te kunnen acteren aan de verhaallijnen voor iedereen. Dat gaf me een goed gevoel,” zegt Turner. “Wie weet of het door de fans ook zo wordt ervaren. Volgens mij wordt een deel van de fans teleurgesteld en een ander deel juist euforisch. Het wordt interessant om de reacties te zien, maar voor mij was het script hartverscheurend om te lezen, vooral op de laatste bladzijde waar gewoon staat: 'End of Game of Thrones'. Dat was best emotioneel.”

Game of Thrones Seizoen 8: Cast

game of thrones seizoen 8

Dit is alles wat we weten over de cast van seizoen 8.

Game of Thrones: Elk bevestigd personage in de Battle of Winterfell

Het laatste seizoen van Game of Thrones is de onvermijdelijke climax van zeven seizoenen: de levenden gaan eindelijk de strijd aan met de doden. In de trailer voor Season 8 zien we welke personages aanwezig zijn bij dit grote gevecht. Check hier de lijst met personages.

Game of Thrones: Seizoen 8 Trailer bevestigt status Tormund, Beric en Edd

Nadat Tormund Giantsbane en Beric Dondarrion achterbleven in seizoen 7, zijn fans gaan speculeren over het lot van de personages. De trailer die recentelijk werd uitgebracht zorgde er voor dat we daar meer duidelijkheid over hebben gekregen.

Op 00:30 seconden van de trailer kun je duidelijk zien dat ze de aanval van de Night King hebben overleefd en ergens anders zijn.

Lees ook:

Game of Thrones

Releasejaar: 2011

Action | Adventure | Drama | Fantasy | Romance

Trailer & info