Film1 stopt: Alternatieve streamingdiensten voor filmfans

Ook in Nederland neemt het online kijkgedrag toe. Toch stopt Film1 met het aanbieden van lineaire kanalen en video on demand-diensten, maar waar moeten filmfans nu de beste films op kijken?

Film1-alternatieven

Lisa Broock, vice president corporate van Film1, heeft bevestigd dat Film1 volledig zal stoppen. Zowel Film1, Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action en Film1 Family stoppen met uitzenden vanaf 1 augustus 2019.

Film1 beloofde de beste en nieuwste blockbusters die we nu helaas moeten missen. Gelukkig zijn er andere streamingdiensten die hopelijk voldoen aan de eisen van de echte filmfans.

1. Pathé Thuis

pathe

Kijk de nieuwste films thuis op de bank. Ongeveer drie/vier maanden nadat de film in de bioscoop heeft gedraaid, is de film beschikbaar bij Pathé Thuis. Het aanbod wordt wekelijks aangevuld met de nieuwste films. Het is beschikbaar op laptop en PC, Smart tv's, gameconsoles, tablets en smartphones. De films zijn te huren of te kopen. Check'Hoe werkt Pathé Thuis?' voor meer over het aanbod en de prijzen.

Lees ook:

2. Videoland

videoland

Het aanbod van Nederlandse films is hierop groot, maar dat betekent niet dat er niets te zien is voor liefhebbers van buitenlandse films. Videoland is een online streamingdienst met genoeg gevarieerde series en films, zoals Mannenharten, Hartenstraat en Gooische Vrouwen 2. Maar dat niet alleen, ook The Bounty Hunter, Escape Room, The Circle en nog veel meer zijn hierop te bekijken. Per account kun je op vier verschillende apparaten tegelijk kijken.

Lees ook:

3. Netflix

netflix

Natuurlijk is Netflix niet weg te denken als we het hebben over online streamingdiensten. Zowel klassiekers als nieuwere films zijn hierop te vinden. Het bevat geen reclame, waardoor je ongestoord je favoriete films en series kan kijken. Netflix vergroot het aanbod wekelijks en is te gebruiken op meerdere apparaten tegelijkertijd - dit verschilt althans per abonnement.

Lees ook: