Alle info over de nieuwe Disney+ serie The Falcon and The Winter Soldier

Benieuwd waar The Falcon and The Winter Soldier over gaat? In dit artikel leggen wij uit welke personages in de serie zitten, wat hun superkrachten zijn en wat je moet weten voordat je begint met het kijken van The Falcon and The Winter Soldier.

Een schild met een grote erfenis

De nieuwe Marvel-serie die op Disney+ te zien zal zijn is The Falcon and the Winter Soldier. Vanaf 19 maart kunnen we gaan genieten van dit actievolle nieuwe avontuur. Nu is er vanaf iedere vrijdag voor de komende vijf weken een nieuwe aflevering te zien.

Wie zijn de personages in The Falcon and The Winter Soldier?

In Avengers: Endgame zagen we dat Captain America zijn schild doorgeeft aan Sam Wilson, hij is de superheld The Falcon. Het verkrijgen van het schild maakt hem in principe de volgende Captain America, en dat maakt hem zo interessant. Het is alleen de vraag of Falcon dit zelf wel wil en het is onvermijdelijk dat dit voor de nodige aanvaringen zal gaan zorgen. Wat er uiteindelijk met Falcon en mogelijk een nieuwe Captain America gebeurt, zullen we zien in The Falcon and The Winter Soldier op Disney+.

Naast The Falcon draait de Marvel-serie natuurlijk om the Winter Soldier. Deze rol wordt gespeeld door Sebastian Stan en voluit heet Winter Soldier: James Buchanan "Bucky" Barnes. Bucky was de beste vriend van Steve Rogers, maar hij werd ooit gehersenspoeld door HYDRA. Door een gigantische val verloor hij zijn arm, maar kreeg hij een nieuwe toen hij opnieuw gevangen werd genomen door HYDRA. Omdat Winter Soldier werd gehersenspoeld, versloeg hij iedereen die een dreiging voor HYDRA vormde. Dit alles speelde zich af in de jaren '40 en '50.

Ben je nou benieuwd wat nog meer het doel is van deze personages, of kijk je meer uit naar andere personages uit The Falcon and The Winter Soldier zoals slechterik Helmut Zemo, lees dan hier: The Falcon and the Winter Soldier - Wie is wie in de nieuwe Disney+ serie?

Dit zijn de bijzondere krachten van The Falcon and the Winter Soldier!

Zoals we wel weten heeft iedere superheld in het MCU zijn eigen krachten. Soms verschillen deze ten opzichte van hun evenbeelden in de comics. Nu we weten wie er in de serie spelen is het tijd om eens verder te kijken naar wat hun vaardigheden zijn.

Falcon & Winter Soldier

Het bijzondere aan Falcon is dat hij buiten zijn fantastische vaardigheden als piloot geen bovenmenselijke krachten heeft. Een beetje zoals Tony Stark, die zijn krachten krijgt door zijn Iron Man Armors. De krachten die Falcon heeft, zijn onderdeel van het EXO-7 pak. Dit stukje technologie stelt hem in staat op subsonische snelheden te vliegen met de beweeglijkheid van een echte ‘falcon’. Zijn gewicht en snelheid stellen hem ook in staat om acties uit te voeren waar normaliter ontzettend veel kracht voor is vereist. Denk daarbij aan het gooien van een helikopter om Bucky te beschermen.

Er zitten naast The Falcon and The Winter Soldier meer personages in de serie, waarvan de krachten van tevoren nog niet helemaal duidelijk zijn. Lees meer over de serie in: Dit zijn de bijzondere krachten van The Falcon and the Winter Soldier.