The Dragon Prince: Voor fans van Avatar: The Last Airbender

De maker van de geweldige animatieserie Avatar: The Last Airbender komt nu met een gloednieuwe animatieserie, genaamd The Dragon Prince. Als we de berichten mogen geloven gaat ook dit weer een prachtig vertelde animatieshow worden.

"Door een buitengewone ontdekking worden twee menselijke prinsen en een elvenstrijder aangezet tot een epische reis om vrede te stichten in hun oorlogvoerende landen."

Zo luidt de beschrijving die Netflix geeft aan The Dragon Prince (in het Nederlands ook wel 'De Drakenprins' genoemd). Deze samenvatting is wat beknopt, de serie bevat natuurlijk veel meer dan dit. 

We hebben hier namelijk te maken met een serie die van dezelfde maker komt als het geweldige Avatar: The Last Airbender (in Nederland ook wel bekend als Avatar: De Legende van Aang). Ben je niet bekend met deze serie? Dan wordt dat hoog tijd, gezien de vele prijzen die de Amerikaanse animatieserie binnen wist te slepen. De serie kwam uit in 2005 en liep drie seizoenen lang door. De show werd uitgezonden op Nickelodeon en wist binnen korte tijd een trouwe schare fans op te bouwen. Zo gek is dat ook niet, gezien de serie kundig weet om te gaan met een intrigerend en persoonlijk verhaal. Natuurlijk staan de bovennatuurlijke krachten van hoofdpersoon Aang centraal, maar elke aflevering wist een mooi en emotioneel stukje verhaal te vertellen. Het is in essentie een kinderserie, maar met genoeg volwassen thema's om ook voor oudere mensen interessant te blijven.

Nu is er dan The Dragon Prince, die qua stijl je zeker zal doen denken aan Avatar. De show is gemaakt door Aaron Ehasz, die ook werkte aan The Last Airbender. Het wordt ontwikkeld door de studio Wonderstorm, die speciaal hiervoor is opgericht. Deze studio richt zich op het animeren via digitale beelden, zoals je kunt zien in de trailer van de show. Nog niet overtuigd? Check dan de conclusie uit de review van onze collega's bij IGN:

"The Dragon Prince haalt inspiratie uit Game of Thrones en Avatar: The Last Airbender en is tot de nok toe gevuld met draken, epische actie en de meest malle humor waar je alleen maar van gaat glimlachen. Het seizoen voelt nog wat kort aan, maar het grootste gedeelte van het verhaal moet dan ook nog komen. Deze negen afleveringen hadden al zoveel impact dat het vooruitblik naar een tweede seizoen alleen maar enthousiast kan maken."

The Dragon Prince is sinds afgelopen weekend te zien op Netflix. Een tweede seizoen is nog niet bevestigd.

The Dragon Prince

26 min

Releasejaar: 2018

Action | Adventure | Animation | Drama | Fantasy

Trailer & info