Waarom jij Disenchantment op Netflix wil zien

Disenchantment is vanaf 17 augustus op Netflix te zien en wij vertellen je waarom je de animatieserie van Matt Groening wil zien. Wij bekeken daarvoor de eerste vier afleveringen van het eerste seizoen.

De maker van The Simpsons

Disenchantment is gecreëerd door Matt Groening, die bekend is van de nog altijd gigantisch populaire animatieserie waarin we de gele familie volgen. Groening is echter ook de man achter Futurama, een futuristische serie die minder bekend is, maar qua humor meer overeenkomt met Disenchantment.

The Simpsons is qua humor wat veiliger, terwijl de nieuwe animatieserie moderner is en ook een stuk droger. Verwacht dan weer niet humor met allerlei dubbele lagen, maar gewoon flauwe grappen die direct op de lachspieren werken. Thema’s zijn martelingen, armoede, onterechte rijkdom, slechte veiligheid, nog slechtere hygiëne en oorlog.

Briljante cast

Een animatieserie is zo leuk als de personages en dat zit meer dan goed in Disenchantment. In de hoofdrol zien we prinses Bean, die haar leven als troonopvolger niet bepaald omarmt, en vooral wil feesten, lol trappen en drinken. Ze worden daarin nog een beetje verder aangemoedigd door het duiveltje Luci, die overigens door iedereen aangezien wordt als een pratende kat.

De ster van de show is echter Elfo. Deze naïeve elf verlaat elfenland omdat hij de zoetsappigheid moe is en heeft nogal een ongebruikelijke kijk op de verrotte wereld waar hij in terechtkomt. Laten we het erop houden dat hij vooral niet zo goed moet weet hoe hij op de vele gruwelijkheden die hij aanschouwt moet reageren.

Geslaagde setting

Qua setting kiest Matt Groening voor een veilig tijdperk, maar wel eentje waar hijzelf nog weinig ervaring mee heeft. De middeleeuwse fantasy-setting biedt in ieder geval genoeg ruimte voor flauwe grappen en slimme verwijzingen, zonder de vierde wand te doorbreken (een truc die we in vergelijkbare series wel vaak toegepast zien worden). De vader van Bean, koning van Dreamland, lijkt zelf ook te beseffen dat zijn koninkrijk nogal onhandig is en dat pakt zeker goed uit. Zo is Dreamland gebouwd op een klif, met een afgrond en een torenhoge waterval die vaak genoeg dienen voor grappen. Wanneer de eerste vier afleveringen representatief zijn voor het gehele seizoen, dan is Disenchantment meer dan binge-waardig. Het eerste seizoen van Disenchantment is vanaf 17 augustus in zijn geheel te zien op Netflix

Disenchantment (S01)

Adventure | Animation | Comedy | Fantasy

Trailer & info
The Simpsons Movie

87 min

Releasejaar: 2007

Adventure | Animation | Comedy

Trailer & info