Bodyguard: Deze scène laat zien waarom je deze serie op Netflix wil kijken

Netflix heeft de ijzersterke BBC-serie 'Bodyguard' gekocht. Dat is geweldig nieuws, zeker als je deze bloedstollende scène met een sluipschutter ziet die kijkers in Engeland geschokt achterliet.

Goed nieuws voor fans van BBC-series: Netflix heeft onthuld dat het een dik pak geld op tafel heeft gelegd om de serie 'Bodyguard' te mogen streamen. Deze serie, die sinds eind augustus te zien is bij de BBC, krijgt in het Verenigd Koninkrijk de ene na de andere lovende recensie. Dat is ook niet zo heel gek, als je kijkt naar welk talent aan de show meewerken.

In de hoofdrol zien we onder andere Richard Madden, die je natuurlijk kent als Robb Stark uit Game of Thrones. Hij speelt sergeant David Budd, die een veteraan is uit Afghanistan en nu actief is als bodyguard. Hij moet de conservatieve politica Julia Montague (Keeley Hawes) beschermen voor haar vijanden. Vijanden die ze door haar strenge antiterrorismebeleid in overvloed heeft.

Nog niet overtuigd? Check dan onderstaande scène uit aflevering twee, waarin Montague's voertuig onder vuur wordt genomen door een scherpschutter in de straten van Londen. De scène is meesterlijk opgebouwd en laat het constant dreigende gevaar van de kogelregen keihard bij de kijker binnendringen. Check het en oordeel zelf:

Seizoen 1 van Bodyguard wordt momenteel uitgezonden door de BBC in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 24 oktober kunnen we ook in Nederland genieten van deze nagelbijter, dan op Netflix.