Wat zijn de beste streaming sticks/dongels die je nu kunt krijgen?

Als je geen smart-tv hebt, mis je toch wel veel dingen. Zelfs al heb je wel een smart-tv, dan zijn ze vaak alsnog niet optimaal. Gelukkig zijn er losse apparaten die ervoor zorgen dat jouw niet-smart-tv gewoon mee kan doen met alles. Nu zijn er verschillende sticks en boxen te koop van Google tot Apple en van alles ertussenin. Daarom hebben wij de beste keuzes op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt beslissen welk apparaat geschikt is voor jou.

Google Chromecast

39 euro - Full HD (of 79 euro voor de Chromecast Ultra - 4k)

De Chromecast is een compacte mediaspeler, ontwikkeld door Google. Chromecast is een manier om muziek, films en webpagina's van je smartphone, tablet en laptop naar je tv te streamen door de Chromecast aan je TV te koppelen en een van de apparaten te gebruiken als afstandbediening. Handig als je geen - of een oude - smart tv hebt. 

De Chromecast is makkelijk in gebruik en is heel goed als je niet teveel poespas wilt.

Ondersteunde inhoud: Netflix, CinemaNow, Hulu, Amazon Prime Video, Google Play, nu HBO en nog veel meer. Compatibiliteit met mobiele apparaten: Android of Apple iOS. Compatibiliteit met tv: De meeste HD-tv's met een HDMI-interface. Voordelen: Goedkoop, compleet en makkelijk. Nadelen: De content moet van een device worden verzonden (telefoon/tablet/laptop).

Check hier de Google Chromecast op bol.com

 

Amazon Fire TV stick + Alexa remote

59 euro - Full HD

De Amazon Fire TV stick is iets minder bekend in Nederland, omdat wij niet echt bekend zijn met Amazon. Hij is daarom ook wat lastiger te krijgen, tenzij je wat meer geld neerlegt. Toch geven mensen die een Alexa bezitten, misschien de voorkeur aan de Amazon Fire TV-stick. De stick wordt geleverd met een afstandsbediening die wordt aangedreven door dezelfde technologie als de Alexa-assistent. Dit apparaat biedt toegang tot kanalen en apps, of wisselt naar tv kijken en games spelen met eenvoudige spraakopdrachten. 

Als je graag tegen je apparaten wilt praten en handig bent met een internationaal systeem, is dit wat voor jou.

Ondersteunde inhoud: Netflix, CinemaNow, Hulu, Amazon Prime Video, Google Play, nu HBO en nog veel meer. Compatibiliteit met mobiele apparaten: De Fire-app kan een Fire-, Android- of iOS-apparaat in een Alexa-afstandsbediening veranderen. Compatibiliteit met tv: Tv's met een HDMI-interface. Voordelen: Gebruikt Alexa. Nadelen: Is iets lastiger voor de Nederlandse markt.

Check hier de Amazon Fire TV stick + Alexa remote op bol.com

Apple TV 4K 

199 euro - 4K  (of 159 euro - Full HD)

Apple-liefhebbers zullen aangetrokken worden door deze streaming-box, die 4K HDR naar het lang populaire apparaat brengt. Je kunt ook eenvoudig content van iTunes streamen, evenals de typische streaming-apps zoals Netflix, Hulu en ESPN. Met de Siri-aangedreven afstandsbediening is zoeken via spraakopdracht gemakkelijk, vooral voor degenen die bekend zijn met de digitale persoonlijke assistent. Dit is ideaal voor de eigenaar van de iPhone op uw lijst die een streamingervaring van hoge kwaliteit wil.

Het is een heel erg goede toevoeging aan de Apple line-up.

Ondersteunde inhoud: Netflix, Hulu, ESPN, iTunes en meer. Compatibiliteit met mobiele apparaten: Apple iOS. Compatibiliteit met tv: HD en UHD tv's met HDMI Voordelen: Perfecte integratie met Apple apparaten. Nadelen: Duur en zal niet (fijn) werken voor Android-gebruikers.

Check hier de Apple TV 4K op bol.com

NVIDIA SHIELD

199 euro (of 219 met gamecontroller) -4K

Als je bekend bent met Android en Google en toevallig ook een PC-gamer bent, is dit een hele sterke optie. De NVIDIA SHIELD is het meest uitgebreide streaming-apparaat en maakt gebruik van Google Assistent voor foto's, favoriete tv-programma's of apps. 4K-weergave is beschikbaar voor 4K-content. Stream en speel je PC-games naar je tv en speel Android-games op je tv. Sluit je koptelefoon aan op je (spel)controller of remote voor luisterplezier zonder anderen lastig te vallen.

Het is een krachtige mediaspeler die goed past bij de veeleisende gebruiker

Ondersteunde inhoud: Netflix, Google Play Movies en TV, Google Play Music, Amazon Prime, YouTube, NVIDIA Games en meer Compatibiliteit met mobiele apparaten: Synchroniseert met alle Bluetooth-smartphones om gemakkelijk te manoeuvreren tussen andere apparaten op hetzelfde netwerk. Compatibiliteit met tv: De meeste HD-tv's met een HDMI-interface. Voordelen: Een sterke mediaspeler voor gamers. Nadelen: Relatief duur en veel gericht op gaming

Check hier de NVIDIA Shield TV op bol.com

Conclusie

Er is niet echt één 'beste' device beschikbaar, alleen degene die het beste bij jou past.

Als je zo ver in het Apple-ecosysteem zit en kun je Jony Ive-interviews letterlijk citeren, dan koop gewoon de Apple TV. Je zal het leuk vinden.

Als je het hebt over het internationale Amazon-leven, dan is de Fire TV stick iets voor jou.

Android liefhebbers, koop gewoon een SHIELD en wees er klaar mee. Het is een geweldige box en veruit de meest krachtige, veelzijdige optie in de lijst, en onmiskenbaar de beste Android-box, maar je betaalt er wel voor.

Chromecast is voor de informele streamer die niet veel extra wil of nodig heeft. Als je erover denkt iets eenvoudig en goedkoop te krijgen voor de slaapkamer-tv, dan is dit perfect.

Disclaimer

NieuwDezeWeek kan een percentage van de opbrengst ontvangen als je bovenstaande links gebruikt om iets te kopen. Dit kost je niets extra's en zorgt ervoor dat je ons ondersteunt in het leveren van de beste content voor jouw gebruiksgemak.