De 5 Beste Series Op Videoland

Videoland, ook wel bekend van toen fysiek naar een videotheek gaan en een film uitzoeken nog een bestond. Inmiddels zijn ze flink gemoderniseerd en hebben ze nu ook een groot online aanbod, waaronder best wat Nederlandse series en “Originals”. Dus voor wat goed Hollandse vaderlandsliefde hebben we 5 aanraders op een rijtje gezet.

Nieuwe Buren

De serie gebaseerd op het boek Nieuwe Buren van Sakia Noort.

Eva en haar man Peter verhuizen naar de Zonnewijk in Almere, waar ze hun toekomstige kindje willen laten opgroeien. Hun dochter Lieve wordt echter te vroeg geboren en overlijdt aan complicaties. Peter en Eva vinden steun bij hun nieuwe buren: Steef en Rebecca. Zij lijken samen met hun zoontje Sem het perfecte gezin. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de echtparen, waarin ze niet alleen lief en leed, maar uiteindelijk ook het bed met elkaar delen. 

Dat is in ieder geval hoe seizoen een begint. Verder in het seizoen en in de vervolgen zullen deze koppels wel meer moeten doorstaan dan alleen elkaar.

Kijk hier Nieuwe Buren op Videoland

De 12 van Oldenheim

Tijdens een zomerse nacht verdwijnt de zestienjarige Nine plots in Oldenheim. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Het hele dorp komt voor op voor de zoekactie, maar zonder resultaat. Kort daarna verdwijnt een tweede inwoner van Oldenheim. Het blijft niet bij die twee onverklaarbare verdwijningen. Meer mensen uit de dorpsgemeenschap gaan in rook op, steeds op onverklaarbare wijze, zonder getuigen en van het ene op het andere moment. Dit kan geen toeval zijn, maar wat is er dan wel aan de hand?

Kijk hier De 12 van Oldenheim op Videoland

Meisje van Plezier

Nu het Meisje van Plezier een tweede seizoen krijgt kun je je hier alvast voor klaarstomen door het eerste seizoen te kijken van deze dramaserie.

Nadine (Angela Schrijf) komt erachter dat haar man vreemd gaat en wanneer hij haar en hun kinderen verlaat is ze gebroken. Toch is ze vastbesloten om haar onafhankelijkheid terug te vinden. Deze vindt ze door een high class-escorte te worden. Waar ze eerst een zorgzame moeder was die eerst altijd voor haar gezin klaarstond ontluikt nu haar zelfstandige en levenslustige zelf weer. Maar hoe houdt ze haar twee levens gescheiden?

Kijk hier Meisje van Plezier op Videoland

De Zwarte Tulp

Door een ongeluk van vijftien jaar eerder waarbij de broer en schoonzus van Henk Kester waren overleden, door volgens Henk toedoen van Luuk Vonk, zijn twee families rivalen geworden. De families Vonk en Kester zijn beide al jaren succesvol in de tulpenbollensector. Familie Vonk gedreven in het kweken van originele bollen en familie Kester in het kopen en doorverkopen van bollen.

De jarenlange voortdurende vete wordt versterkt wanneer de familie Vonk claimt de eerste zwarte tulp te hebben. Ondertussen wordt beetje bij beetje het mysterie omtrent het ongeluk uit het verleden ontrafeld en blijkt dat niets is wat het lijkt, maar zeker is dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden over leven en dood, liefde en haat, loslaten en vasthouden, harmonie en chaos.

Kijk hier De Zwarte Tulp op Videoland

Moordvrouw

Als enige op deze lijst géén Videoland-serie, maar wel oerhollands. Nu de serie net zijn laatste aflevering heeft gedraaid is dit hét moment om weer vanaf voor af aan te beginnen met de zeven seizoenen.

Moordvrouw gaat over politie agente Fenna (Wendy van Dijk), die na traumatiserende ervaringen op haar vorige werkplek terechtkomt bij een politieteam in Friesland. Met haar confronterende manier van werken en ook het succes wat ze hier mee heeft, jaagt ze menig collega op de kast. Haar manier van werken zet haar partner Evert en de rest van het team enorm onder druk. Hierdoor heeft Hoofdcommissaris Carla er maar moeite mee om het politieteam bij elkaar te houden.

Kijk hier Moordvrouw op Videoland

Nieuwe Buren (S03)

Releasejaar: 2014

Drama

Trailer & info
Zwarte Tulp (S01+S02)

45 min

Releasejaar: 2015

Drama

Trailer & info
Moordvrouw (S07E08)

Releasejaar: 2012

Crime

Trailer & info