5 korte series die je snel kunt bingen

Series, Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Drugs, Moord, liefde, macht, geld, blijdschap en verdriet, het zijn de gebruikelijke thema’s waar ons doodgewone leven mee wordt overspoeld. Mits je er tijd voor hebt natuurlijk, want hoe gaaf bepaalde series ook zijn, ze blijven verslavend en lang.

Juist die combinatie is voor veel mensen een reden om maar niet te beginnen aan een bepaalde serie, terwijl dit helemaal niet nodig is. Er zijn namelijk best een aantal series die niet uit vijf seizoenen bestaan en waar je redelijk snel doorheen kan gaan. Om de mensen tegemoet te komen die niet als een kluizenaar door het leven willen gaan en die waarde hechten aan hun nachtrust, hebben wij een selectie gemaakt van vijf series die je gemakkelijk en snel kunt bingen. Desalniettemin zijn ze stuk voor stuk net zo spannend als die lange nachtbrakers.

1. The end of the f***ing world. - Netflix

Deze serie, gebaseerd op een stripverhaal, gaat over een tiener met psychopathische eigenschappen, James, die samen met een opstandige avonturier, Alyssia, op een rampzalige road trip gaat. De 17-jarige James verlangt ernaar om iemand te vermoorden en zijn ogen vallen op Alyssia. Alyssia is klaar met hoe nep iedereen is en wil daarom haar leven, samen met James, ontvluchten omdat ze hem wel ‘echt’ vindt. James vindt dit natuurlijk prima, want zo kan hij Alyssia makkelijker vermoorden. Natuurlijk loopt alles tijdens hun ontsnapping net even anders.

Review IGN: "The End of the F *** ing World is een prachtig uitgevoerde donkere komedie. Het is geweldig om te zien dat Netflix meer fantastische series importeert. Als de makers besluiten terug te komen voor een tweede seizoen, laten we dan hopen dat het komt omdat ze nog een geweldig avontuur te vertellen hebben. Hoe dan ook, Alyssa en James zijn personages die ik niet snel zal vergeten."

Deze serie bestaat uit één seizoen van 8 afleveringen die elk rond de 23 minuten duurt. Er is al een tweede seizoen aangekondigd.

2. The Sinner – Netflix

Een jonge moeder steekt op klaarlichte dag een voor haar onbekende man neer. Dit gebeurt op een druk strand, waardoor iedereen weet dat zij het gedaan heeft, maar niemand weet waarom. Zelf kan ze zich er niets meer van herinneren. Rechercheur Harry Ambrose probeert te ontdekken waarom ze tot deze daad kwam.

Review (via: Becoolsodapop): “Een groot pluspunt van The Sinner is dat Cora’s verhaal niet eindeloos wordt uitgerekt. Al was de serie denk ik beter geweest als ze het verhaal nog iets strakker hadden gehouden en maar zes of zeven afleveringen hadden gemaakt."

The Sinner bestaat uit een seizoen met 8 afleveringen van 60 minuten.

3. Fargo - Netflix

Deze serie, die is geïnspireerd op de film van de gebroeders Coen en het 'true crime'-genre, het speelt zich af in Minnesota en draait om 'echte' misdrijven. Autoverkoper Jerry Lundegaard zit in de financiële problemen en heeft een oplossing bedacht: hij laat zijn vrouw ontvoeren door twee criminelen.

Review IGN: "Fargo was een duistere, rijke, en grappige parabel over leven en dood. Dit is een van de slimste en meest ingewikkeld gemaakte series 'die we ooit hebben gezien. Het is echt goed."

Fargo heeft drie op zichzelf staande seizoenen met 8 afleveringen van 55 minuten. Elk seizoen heeft een unieke verhaallijn.

4. Collateral – Netflix

Een Londense detective onderzoekt de moord op een pizzabezorger. De enige getuige van de moord is een jonge drugsverslaafde vrouw die een valse naam en adres heeft opgegeven. Tijdens de serie stuit de detective op een web van samenzweringen tussen drugsdealers, smokkelaars en spionnen.

Review (via: Mijnserie.nl): "De sterke cast en de interessante achtergrondverhalen die de karkaters hebben, maakt deze geweldige mini-serie zeker het kijken waard."

Deze mini-serie van vier afleveringen van 60 minuten heeft alles wat je van een serie verwacht, zonder dat je nachtritme eraan onderdoor gaat.

5. Sharp Objects - HBO

Gebaseerd op het gelijknamige boek van de bestsellerauteur Gillian Flynn van The New York Times (Gone Girl, Dark Places), vertelt deze reeks van acht afleveringen het verhaal van verslaggever Camille Preaker (Adams) die terugkeert naar haar kleine woonplaats om in de moorden op twee meisjes te duiken. Ze probeert een psychologische puzzel uit haar verleden samen te stellen, maar merkt dat ze zich te veel identificeert met de jonge slachtoffers.

Review IGN: "Sharp Objects is een samensmelting van atmosferische stijl en meeslepende inhoud: de twee zijn verweven en versterken elkaar om tot een verontrustend geheel te komen. De serie is een toonbeeld voor nieuwe HBO-projecten: een cinematisch, rijkelijk geschreven en unieke creatieve samenwerking tussen regisseur, producenten en castleden."

The Sinner

60 min

Releasejaar: 2017

Crime | Drama | Mystery | Thriller

Trailer & info
Fargo

53 min

Releasejaar: 2014

Crime | Drama | Thriller

Trailer & info
Collateral

Releasejaar: 2018

Trailer & info
Sharp Objects

Releasejaar: 2018

Crime | Drama | Mystery | Thriller

Trailer & info