Alles wat je moet weten over een Netflix abonnement

Het wordt vaak gezien als de koning van de streamingdiensten, mede omdat het een groot aantal abonnees heeft en veel investeert in het maken van Netflix Original-films en series. Waar kun je Netflix zoal op kijken en wat ben je eraan kwijt? We zetten het Netflix abonnement voor je uiteen.

Netflix geeft elke week wel een nieuwe film uit en bevat naast eigen Originals ook een heel arsenaal aan films en series van andere merken. Enkele populaire Netflix Original-series zijn: BoJack Horseman, Stranger Things, When They See Us, The Crown, The Witcher, GLOW, Ozark en Lupin. Sommige Netflix-films hebben Oscars gewonnen, waaronder Roma, Marriage Story, Mank en My Octopus Teacher.

Op welke platformen kijk je Netflix?

Je kunt de streamingdienst kijken op veel streaming mediaspelers, smart-tv’s, smartphones, tablets, laptops, gameconsoles, blu-rayspelers en pc’s. De Netflix-app is bijna op elk apparaat beschikbaar en streamen via een Chromecast behoort ook tot de mogelijkheden. Ook de nieuwere gameconsoles Xbox Series X en PlayStation 5 zijn al voorzien van de app van de rode N.

Hoewel je op Netflix inlogt met één e-mailadres en wachtwoord, kun je binnen dat account wel vijf profielen aanmaken. Zo is het mogelijk om per profiel een taalvoorkeur en leeftijd in te stellen, kun je bepalen of er al dan niet ondertiteling moet verschijnen en kun je een lijst bijhouden van wat je nog wil kijken (of wat je graag kijkt). Waar Netflix koning in is en waardoor die profielen zo belangrijk zijn, dat is het kunnen aanraden van content gebaseerd op wat je al hebt gezien. Er wordt zelfs andere box-art getoond per film of serie, helemaal aangepast op wat jij graag ziet. Zo zal een oorlogsfilm waarin ook een liefdesverhaal voorkomt voor een romcom kijker een beeld tonen van de liefdesband van de hoofdpersonages, terwijl iemand die vaker gewelddadige content kijkt waarschijnlijk eerder een wapen of strijdveldscène zal zien. Alles om de kijker te verleiden de film of serie een kans te geven.

Wat kost een Netflix abonnement?

Er zijn drie abonnementen te kiezen voor Netflix-abonnees. Er is basic voor 7,99 euro per maand, standaard voor 10,99 euro en premium voor 13,99 euro. Met basic kun je maar op één scherm tegelijk kijken en is er geen (ultra) HD beschikbaar. Standaard biedt wel HD-content en kan worden gebruikt op twee schermen tegelijk. Het duurste, premium abonnement biedt content in Ultra HD-kwaliteit en biedt de mogelijkheid om met vier schermen tegelijk te kijken.

Netflix is sinds 11 september 2013 uit in Nederland en naar schatting hebben meer dan drie miljoen mensen in Nederland een abonnement op deze streamingdienst. Het feit dat de term ‘netflixen’ officieel is opgenomen in de Dikke VanDale, zegt eigenlijk al genoeg.