Alles wat je moet weten over een Amazon Prime Video abonnement

Videostreamingdienst Amazon Prime Video is soms een wat vreemde eend in de bijt. In tegenstelling tot alle andere streamingdiensten is die van Amazon niet iets waar je direct een abonnement op neemt: de dienst komt namelijk bij een Prime-abonnement van Amazon. Dat de dienst inbegrepen zit bij je Amazon abonnement, betekent echter niet dat he Amazon Prime moet onderschatten, in tegendeel zelfs. De dienst bevat ontzettend veel goede films en series. Dit is wat je moet weten over het Amazon Prime Video abonnement.

Wat kost een Amazon Prime Video abonnement?

Voor de prijs van het abonnement hoef je het bijna niet te laten: je bent voor 2,99 euro Prime-lid van Amazon. Hiervoor krijg je bijvoorbeeld handige voordelen zoals gratis verzending op bepaalde producten op Amazon, extra voordelen als je livestreamwebsite Twitch gebruikt en Amazon Cloud Photos om je foto’s op te slaan in de cloud. Het meest interessant is wat ons betreft echter Amazon Prime Video, want deze streamingdienst staat vol geweldige series en films.

KLIK HIER OM EEN ABONNEMENT TE NEMEN OP AMAZON PRIME VIDEO

Wat niet veel mensen weten, is dat Amazon ook met zijn eigen Originals komt. Je vindt dus niet alleen films en series van andere distributeurs op de streamingdienst, er is ook een groot arsenaal aan Amazon Prime Originals. Series als The Marvelous Mrs/ Maisel, Bosch en Tom Clancy’s Jack Ryan, maar ook films als het Oscargenomineerde One Night in Miami, Sound of Metal en The Handmaiden staan op de dienst.

Amazon Prime Video in Nederland

Amazon Prime Video is inmiddels al een aantal jaren beschikbaar in Nederland, maar dat was niet altijd met Nederlandse ondertiteling. Het retail platform heeft nu officieel zijn vleugels uitgeslagen in Nederland en dat betekent dat je op Amazon Prime Video overal Nederlandse ondertiteling kunt vinden. De dienst werkt de laatste tijd steeds beter, maar leunt niet op verregaande algoritmes om aan te raden wat je nog meer zou moeten kijken. Zelfs de ‘verder kijken’-optie is minder aanwezig, wat mede komt omdat Amazon Prime Video niet alleen ‘gratis’ content bevat. Er staan ook films op die je kunt huren of kopen, zoals je bijvoorbeeld ook op Pathé Thuis kunt doen.

De kopjes van de verschillende rubrieken zijn niet altijd even duidelijk, waardoor de app niet zo makkelijk navigeert als die van andere streamingdiensten. Laat je daar niet door wegjagen, want er staat echt enorm veel content op het platform die je vele uren zoet houdt. Ben je er doorheen, dan zijn er ook nog abonnementen af te sluiten binnen Amazon Prime Video, zoals die van Hayu, waarop je realityseries kunt vinden.

De Amazon Prime Video-app is sinds 2018 beschikbaar. De streamingdienst is voorzien van apps op diverse smart-tv’s en gameconsoles, zoals PlayStation 4, Xbox Series X, PlayStation 5, Samsung smart-tv’s van 2018 en hoger, LG smart-tv’s van 2018 en hoger, Apple TV, diverse Philips-toestellen en Chromecast.

Sound of Metal

120 min

Releasejaar: 2020

Drama | Music

Trailer & info