5 redenen waarom we uitkijken naar Jessica Jones seizoen 2

Nu kunnen we natuurlijk nog niet veel zeggen over seizoen 2 van Marvels Netflix-serie Jessica Jones, die 8 maart uit komt, er is gewoon niet heel veel meer bekend dan de trailers. Maar als we terugkijken naar seizoen 1 weten we wel weer waarom we zo erg uitkijken naar het vervolg.

Korte recap

Wanneer we Jones ontmoeten, leren we dat ze zich min of meer heeft teruggetrokken in alcoholisme en misère. Door experimenten van een bedrijf heeft ze superkrachten gekregen. Ze werkt als een privédetective en het is meteen duidelijk dat ze meerdere trauma’s heeft opgelopen in haar leven.

Dat is wanneer we Kilgrave ontmoeten, een sociopaat die via mentale krachten mensen kan beïnvloeden en manipuleren. Dit gebruikte hij om een relatie met Jones te forceren, haar te verkrachten en laten moorden, alleen omdat hij dat wilde. Hij ontdekt de dingen waar Jones om geeft en hij exploiteert ze, allemaal in de naam van zijn liefde voor haar. Ze moet en probeert tegen hem te vechten, maar doet dit op haar eigen tijd en manier.

Emotie

Het is een show die je compleet meesleept in het verhaal en de emotie. Of het nu de pijn is van de herinneringen van Jessica, of de angst die Kilgrave je inboezemt, je voelt het door het hele seizoen, zelfs in de trailers.

De wereld

Seizoen 1 was een goed geschreven show en geweldig opgezet, maar zet ook een wereld op verder dan Jessica Jones, zonder zichzelf te verliezen. Jessica’s wereld introduceert uiteraard Jones zelf maar ook Luke Cage en Nuke. Toch is er geen moment dat zij de hoofdrol verliest.

De diepgang

De supporting cast is een verrijking van de wereld en de hoofdpersoon en zijn cruciaal voor de plot. Vaker dan niet heb je achtergrondkarakters die alleen maar bestaan, of een hoofdpersoon zonder diepgang, vaak gaat dit zelfs hand in hand. Maar niet in Jessica Jones. De wereld is gebouwd op karakters zoals haar zus Trish en Luke en je leert meer en meer kennen van Jessica zelf door haar alleen al om te zien gaan met de mensen.

Onvergeeflijk hard

Het is een psychologische triller van de bovenste plank. Eentje die de nare plotdelen niet onder stoelen of banken steekt; verkrachting, misbruik, moord en manipulatie zijn belangrijke onderdelen van de show. Gebeurtenissen blijven ook relevant in de show en hebben impact op het verhaal.

Jessica Jones

Jessica Jones is een anti-held, ze is anders en blijft in haar eigen waarde. Ze is geen typische superheld, als je haar überhaupt zo kan noemen. Ze is grof, een alcoholist, agressief en heeft PTSD. Toch geeft ze enorm om de mensen die wat voor haar betekenen en doet ze haar best om de wereld, en zichzelf, te verbeteren.

En als dit pas in het eerste seizoen is kunnen we niet wachten om te zien wat dit nieuwe seizoen voor ons in petto heeft vanaf 8 maart.

Jessica Jones

56 min

Releasejaar: 2015

Action | Crime | Drama | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info