Op deze manier kun je de Amerikaanse Netflix bekijken

Netflix is wereldwijd één van de populairste streamingdiensten met heel veel toffe content, maar helaas verschilt per land nog wel eens wat je kunt zien. De makkelijkste manier om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix, is het gebruik van een VPN. In dit artikel leggen we je uit wat jij moet doen om via zo'n 'Virtueel Particulier Netwerk' lekker te bingen.

Veiliger Netflixen met ook nog is een groter aanbod

Wat een VPN doet is de locatie van je IP-adres veranderen zodat je het aanbod van de locatie die jij kiest kan bekijken. Wanneer je Netflix opstart, wordt jouw locatie aan de hand van je IP-adres bekend waardoor je het Nederlandse aanbod automatisch te zien krijgt. Via een VPN kun je het IP-adres veranderen en daardoor het aanbod te zien krijgen van het desbetreffende land.

Behalve dat buitenlandse aanbod heeft een VPN nog meer voordelen, zo is het veiliger om via een VPN te verbinden op openbare netwerken, zodat andere gebruikers van het openbare netwerk niet zomaar in je computer kunnen. Tegelijkertijd kun je een VPN gebruiken om Nederlandse programma's te kijken wanneer je in het buitenland bent, en dat is handig voor op vakantie!

vpn

Zo gebruik je een VPN

Eerst en vooral kies je een VPN om te gebruiken, er is een groot aanbod beschikbaar van zowel betalende als gratis diensten. Om meer te weten te komen over de VPN die bij jou past kun je het best de reviews van VPN Gids bekijken. Daar is duidelijk te zien welke VPN welke voordelen heeft. In één oogopslag is te zien wat deze verbinding je per maand zal kosten en welk cijfer de VPN krijgt. De beste vijf zijn daar ook handig ingedeeld voor het soort gebruiker dat je bent: Overall, gemak, mobiel, prijs/kwaliteit of privacy.

Wanneer je de VPN wilt gebruiken, start je die op in je browser of op je bureaublad. Dan krijg je de mogelijkheid om een land te selecteren, zoals de Verenigde Staten voor het Amerikaanse Netflix-aanbod. Je VPN zal zich dan verbinden met een server in de VS. Als dat gelukt is, open je Netflix in je browser en zul je direct de Amerikaanse versie te zien krijgen.

Afhankelijk van het land waaruit jij content wil zien, pas je de server aan. Als je bijvoorbeeld het Eredivisie-voetbal niet wil missen tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk, volg je bovenstaande stappen en kun je zorgeloos het voetbal kijken via Nederlandse websites.

Deze content is gemaakt in samenwerking met VPNgids.nl.