Dit zijn de nieuwe films en series op Videoland in mei 2022

Videoland krijgt in mei weer veel nieuwe films, series, programma’s en documentaires, waaronder een grote hoeveelheid romantische films, de klassieke oorlogsfilm, Saving Private Ryan en een Nederlandse true crime documentaire over de Sneeuwman.

Een maand voor romantiek

In mei komt Videoland vol te staan met romantische films en romcoms. Een daarvan is Summer Villa. Deze film gaat over een beroemde chef die om moet gaan met een slechte recensie en een romanschrijver die niet aan haar volgende boek kan beginnen. De twee ontmoeten elkaar per ongeluk in een Franse villa. Terwijl ze proberen het huis te delen en hun persoonlijke leven te verbeteren, ontdekken ze dat wat ze echt missen meer iets persoonlijks is. Summer Villa is vanaf 1 mei te zien op Videoland.

Een andere romantische film die ook op 1 mei uitkomt is Accidentally Engaged. Hierin keert de mislukte actrice Clarissa terug naar haar geboorteplaats voor een bruiloft. Ze probeert indruk te maken op haar oude vrienden door te beweren dat ze uitgaat met de grote beroemdheid Chas Hunter, maar al snel bevindt ze zich in een komisch valse verloving. Als je van romantiek en dieren houdt kan je op 1 mei naar Love at First Bark kijken. In deze film adopteert Interieurontwerper Julia Galvins een hond en roept daarbij de hulp in van een knappe hondentrainer. Wanneer ze wordt ingehuurd om een ​​kinderdagverblijf voor puppy’s te ontwerpen en een ​​inzamelingsactie voor puppy's te plannen, vraagt ​​Julia de trainer om advies. Dan blijkt dat hun vriendschap misschien wel meer kan worden.

De volgende romantische films komen allemaal op 1 mei uit op Videoland: A Midsummer’s Hawaiian Dream, A Wedding Wonderland, Back to Love, Bottled With Love, Bridal Boot Camp, Home for Harvest, Love At Dasiy Hills, Love Exclusively, Love on Repeat, Love on the Rise, Love’s Last Resort, Road Less Traveled, Save This Dance, The Office Mix-Up en Wedding Bells.

Als je echt geen fan bent van romantiek hoef je niet bang te zijn dat er in mei niets te zien is. De bekende oorlogsfilm Saving Private Ryan komt namelijk vanaf 1 mei op Videoland te staan. In de film van Steven Spielberg volgen we een groep Amerikaanse soldaten achter de vijandelijke linies om een ​​parachutist op te halen. Als deze film net wat te heftig is kan je op 9 mei nog naar The Spy Who Dumped Me kijken. In deze komische actiefilm raken twee beste vriendinnen verstrikt in een internationale samenzwering wanneer een van hen ontdekt dat haar ex-vriend eigenlijk een spion was.

Andere films die in mei naar Videoland komen zijn: Assepoester en de Geheime Prins (1 mei), Nanny McPhee Returns (1 mei), Shaft (1 mei), Shirley (1 mei), The Gringo (1 mei), The Peanut Butter Falcon (1 mei), The Scorpion King (1 mei), The tunnel (1 mei), Into the Dark: Delivered (2 mei) en The Last Airbender (15 mei).

Twee nieuwe series en veel nieuwe programma’s

In mei krijgt videoland twee nieuwe series. Dat zijn Dubbelleven op 2 mei en Faking Hitler op 23 mei. In Dubbelleven komen twee vrouwen achter het feit dat ze met dezelfde man een relatie hadden zonder het van elkaar te weten. Pas bij het overlijden van de man komen de twee achter het dubbelleven van hun partner. Faking Hitler gaat weer over iets heel anders. Die serie vertelt het verhaal van de Duitse krant 'Stern' die in de jaren 80 Hitlers dagboek publiceerde. Het dagboek zou inzicht geven in de dictators diepste gedachten, maar kort daarna werd duidelijk dat het dagboek nep was.

Er zijn zoals altijd weer veel nieuwe programma’s op videoland. Zo komt 25 mei de Wereld van Eva uit. In dit programma bespreekt Eva dingen als het schuldgevoel van werkende moeders en seks na de bevalling. Videoland is in mei ook een spelshow rijker. 28 mei komt namelijk Domino Challenge op de streamingdienst te staan. In deze spelshow moeten de beste Dominobouwers van Nederland het in duo’s tegen elkaar opnemen voor een geweldige geldprijs en de titel Masters of Domino 2022.

Andere programma’s die in mei naar videoland komen zijn: Echte Gooische Moederdag (8 mei), De 1% Quiz (21 mei), Mama’s Wereld (22 mei), De Bevers (26 mei) en George Clarke’s Remarkable Renovations (29 mei). De volgende programma’s krijgen in mei een nieuw seizoen: Amazing Spaces (1 mei), Beau (2 mei), Postcode Loterij een Tegen 50 (2 mei), Australian Survivor (5 mei), Zeeman Confronteert: Stalkers (11 mei), Married At First Sight USA (17 mei), De Verhulstjes (14 mei), Kopen Zonder Kijken (16 mei) en Voor Hetzelfde Geld (17 mei).

Nieuwe documentaires

Videoland krijgt in mei drie nieuwe documentaires. Een daarvan is de Sneeuwman: De Geheimen van een Kindermoordenaar. Dit is een driedelige true crime documentaire over de Belgische vrachtwagenchauffeur die in 1991 minimaal drie kinderen vermoordde. Als dit wat te heftig klinkt kan je vanaf 17 mei naar Inside British Airways kijken. In deze documentaireserie kunnen we een kijkje nemen achter de schermen van de Britse luchtvaart. De laatste documentaire die in mei op videoland komt is: Op Hete Kolen: Het leven volgens Emile Ratelband. De exacte datum voor die docu is nog niet bekend, maar het moet wel in mei uitkomen.