Universal schrapt actiefilm The Hunt na schietincidenten in de VS

Na de schietincidenten in de VS en een boze tweet van President Trump, heeft universal besloten om The Hunt niet uit te brengen.

The Hunt wordt niet geopend

De film gaat over een groep eliten die mensen kidnappen om ze vervolgens op te jaagen voor de sport. Universal heeft besloten de film niet uit te brengen na de verschillende schietincidenten in de VS en een boze tweet van President Trump. Universal staakte al eerder de marketing voor de film, uit respect voor de gebeurtenissen.

President Trump, die recentelijk de schuld voor de massaschietpartijen in Texas en Ohio legde bij mentale problemen en videogames, tweette vrijdag over de film.

“Het liberale Hollywood is racistisch op het hoogste niveau en met meer woede en haat!” luidde te tweet. “Ze noemen zichzelf de Elite, maar zijn niet elite. Het is juist vaak zo dat de mensen die ze zo sterk bevechten, tegen de echte elite vechten. De film die uitkomt is gemaakt om........ chaos te creëren. Ze maken hun eigen geweld en willen anderen de schuld geven. Ze zijn de échte racisten en zijn erg slecht voor ons land!”

De film was een satirische blik op de samenleving van Blumhouse Productions, die je onder andere kunt kennen van Paranormal Activity, The Purge, Happy Death Day en Halloween 2018.

Onze zustersite IGN heeft een hub-pagina gemaakt waar je kan doneren voor slachtoffers van geweld en hun families.