Videogames Overwatch en Diablo krijgen animatieserie

Twee games van Activision Blizzard, Overwatch en Diablo, krijgen een animatieserie. Dit werd duidelijk aan de hand van het LinkedIn-profiel van een van de medewerkers bij Activision Blizzard. Overwatch zal een cartoon krijgen, terwijl Diablo een anime-stijl serie krijgt bij Netflix, die lijkt op Castlevania.

Series van je favoriete games

Nadat The Witcher liet zien dat fantasy franchises goed kunnen scoren, komen er steeds meer aankondigingen van series gebaseerd op games. Er gingen al langer geruchten dat er een Diablo serie in productie zou zijn voor Netflix en dit lijkt nu bevestigd. Nick van Dyk, van Activision Blizzard, heeft op zijn LinkedIn profiel staan dat hij werkt aan een Diablo serie voor Netflix en samenwerkt met een externe partner aan een Overwatch serie.

Beide series zullen waarschijnlijk pas in een vroeg stadia van ontwikkeling zijn, aangezien de volgende games van de franchises nog lang op zich laten wachten. Recent werden Diablo 4 en Overwatch 2 aangekondigd, maar beide games lijken niet dit jaar uit te komen. Waarschijnlijk wil Blizzard de games en series ongeveer gelijktijdig uitbrengen, om zo veel aandacht naar beide te trekken.

De Diablo serie wordt gemaakt in een anime-stijl, die waarschijnlijk vergelijkbaar zal zijn met de stijl van Castlevania, die je nu al kunt zien op Netflix. Hoe de Overwatch serie er precies uit zal zien is nog niet duidelijk, maar Blizzard Entertainment brengt regelmatig video's uit voor het verhaal van de game, die mogelijk een lijdraad zijn voor de serie.