The Mandalorian actrice Gina Canaro ontslagen door Lucasfilm

Gina Canaro, beter bekend als Cara Dune in The Mandalorian, is ontslagen. Volgens een woordvoerder van Lucasfilms zijn ze niet meer van plan om met haar te werken.

Gina Canaro kreeg onlangs erg veel kritiek vanwege een reeks controversiële posts die ze had geplaatst op haar sociale media. Naar aanleiding hiervan verscheen zelfs de hashtag #FireGinaCarano op meerdere platformen. Carano plaatste o.a. een Instragram post waarin ze het leven van een hedendaagse Republikein vergeleek met het leven van de Joden tijdens de Holocaust. Inmiddels heeft ze de post verwijderd, maar niet voordat mensen dit konden opslaan en verspreiden.

Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zocht Lucasfilm al langer een manier om Gina Canaro te ontslaan en bleek dit uiteindelijk de doorslag. Lucasfilm gaf de volgende verklaring over haar ontslag:

"Gina Carano is op dit moment geen werknemer meer bij Lucasfilm en er zijn geen plannen om dit in de toekomst te veranderen. Ondanks alles zijn haar posts op social media die neerbuigend zijn richting bepaalde religieuze en culturele groepen weerzinwekkend en onacceptabel."

Carano zou eigenlijk haar eigen spin-off Star War serie krijgen, maar dit werd geannuleerd omdat ze hiervoor ook al controversiële tweets de wereld in bracht. Naast haar baan bij Lucasfilm, is ze ook haar baan bij United Talent Agency kwijt, omdat zij ook niet langer geïnteresseerd zijn in een samenwerking met haar.

Naast haar vergelijking van joden met Republikeinen, spreekt Gina Carano zich ook vaak uit tegen het gebruik van mondkapjes en als Trump supporter gelooft ze ook dat er zou zijn gefraudeerd tijdens de presidentiële verkiezingen van 2020.

Carano werd al snel populair in The Mandalorian met haar personage. Hoewel, de opinie snel omsloeg na haar uitspraken op sociale media. Ze was voor het eerst te zien in aflevering vier als Cara Dune halverwege seizoen twee verscheen ze weer.