Dit komt in mei naar Disney+

We kunnen in mei veel mooie nieuwe series en films zien op Disney+, maar een van de meest geanticipeerde series is wel de nieuwe Star Wars show, Obi-Wan Kenobi.

Star Wars is terug

Op 27 mei kunnen we de eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi zien. Het is na The Mandalorian en The Book of Boba Fett alweer de derde live-action Star Wars serie op Disney+. In deze serie volgen we Obi-Wan, gespeeld door Ewan McGregor, tien jaar na Episode III: Revenge of the Sith. Hij is in de serie in ballingschap op Tatooine, de woestijnplaneet waar onder andere The Book of Boba Fett zich afspeelt, en waakt over de nog jonge Luke Skywalker, een van de belangrijkste personages in de Star Wars serie. Naast Obi-Wan keert de beruchte Darth Vader, gespeeld door Hayden Christensen, ook terug in de serie.

Voor Marvel fans is er in mei ook nog iets te zien. Op 4 mei is namelijk de zesde en laatste aflevering van Moon Knight beschikbaar. In deze superhelden serie volgen we een man met twee persoonlijkheden: de souvenirshop medewerker Steven Grant en de huurling Marc Spector. De twee zijn ook direct de avatar van een Egyptische maangod, Konshu. Het steeds groter wordende Marvel Cinematic Universe introduceert met Moon Knight en de Egyptische maangod Khonshu een compleet nieuw mythisch element in het MCU.

Voor fans van reality en spelshows is er deze week ook iets nieuws te zien, namelijk The Quest. In deze fantasy competitie duiken acht tieners in de fictieve wereld van Everalm. Daar moeten ze een koninkrijk redden door een oude profetie te vervullen. The Quest is vanaf 11 mei te zien.

Andere series die in mei naar Disney+ komen of een nieuw seizoen krijgen zijn: Life Below Zero (4 mei), Just Like me (11 mei), Mira, Royal Detective (11 mei), Something Bit Me! (11 mei), The Chicken Squad (11 mei), The Wizard of Paws (11 mei), Alice's Wonderland Bakery (18 mei), I Cavalieri Di Castelcorvo (18 mei) en Secrets Of The Zoo (18 mei).

Assepoester op sneakers en Knabbel en Babbel

Naast nieuwe series komen er ook twee films op Disney+ te staan, dat zijn Sneakerella en Chip ‘n Dale: Rescue Rangers. In Sneakerella wordt het klassieke verhaal van Assepoester vertelt met de sneakercultuur van New York City. Het gaat een echte musical worden zoals je van Disney gewend bent. Sneakerella is vanaf 13 mei te zien.

Als je niet van musicals houdt is er altijd nog Chip ‘n Dale: Rescue Rangers. Disney komt 20 mei met een bizarre live-action film van de welbekende Knabbel en Babbel. De film speelt zich dertig jaar na de Rescue Rangers serie af. Knabbel werkt in de verzekeringen terwijl Babbel een "CGI-operatie" heeft ondergaan en op het congres circuit werkt in de hoop zijn gloriedagen opnieuw te beleven. Wanneer een castlid van de originele serie op mysterieuze wijze verdwijnt, moeten Knabbel en Babbel zich herenigen met de rest van de groep om hun vriend redden en de vriendschap tussen de twee te herstellen.

Andere films en documentaires die in mei naar Disney+ komen zijn: Shook (20 mei), Bad Boys (27 mei), D. Wade: Life Unexpected (27 mei), Hubble’s Cosmic Journey (27 mei), Mission Pluto (27 mei) en We Feed People (27 mei),