Disney+ lanceert nieuwe GroupWatch functie

Disney+ Lanceert mogelijkheid om gezamenlijk te kijken

Samen spelen, samen delen

Vanaf vandaag heeft Disney+ een nieuwe functie: GroupWatch. Zo kunnen abonnees samen met vrienden naar films en series op Disney+ kijken, terwijl ze niet bij elkaar aanwezig hoeven te zijn. GroupWatch is verkrijgbaar via een update van de Disney+ App op alle compatible devices.

Disney+ GroupWatch

Via GroupWatch kunnen tot zeven mensen tegelijk via webbrowsers, mobiele apparaten, connected TV-apparaten en Smart TV’s samen content bekijken en hierbij realtime reacties met elkaar delen. Jerrell B Jimerson, SVP Product Management voor Disney+ legt uit waarom deze functie bedacht is: "In de huidige tijd waar velen nog steeds gescheiden zijn van vrienden en familie, biedt GroupWatch een manier om op een veilige, virtuele manier te verbinden door samen met jouw favoriete personen naar jullie favoriete Disney+ verhalen te kijken."

Dit werkt als volgt. Abonnees kunnen gebruik maken van GroupWatch door te klikken op het bijbehorende icoontje op de Details-pagina van series of films op Disney+. Vervolgens krijgen zij een link waarmee tot zes andere mensen uitgenodigd kunnen worden om samen te kijken (een Disney+ abonnement is voor iedereen vereist). De uitnodigingen dienen verstuurd te worden vanuit een mobiel apparaat of een webbrowser, maar de serie of film kan ook bekeken worden vanaf een connected TV-apparaat of Smart TV.

Na het lanceren van een testversie in Canada op 10 september, vervolgens in Australië en Nieuw-Zeeland op 18 augustus en in de Verenigde Staten op 29 september is de functie nu ook live in Nederland.