The Muppet Show is vanaf februari te zien op Disney+

De diva-achtige Miss Piggy, de altijd zeurende Statler en Waldorf en de arme Kermit die de boel bij elkaar probeert te houden. De Muppets zijn terug en hun show streamt vanaf 19 februari op Disney+. Het gaat om alle vijf seizoenen van de serie.

Het begon allemaal met de mooie poppen van Jim Henson (Labyrinth) en inmiddels loopt The Muppet Show al sinds 1975. Tenminste: de eerste Muppet ooit, Kermit, zat in 1955 al in de serie Sam and Friends (en is dus al 66 jaar oud). De eerste drie seizoenen van The Muppets zijn al eerder voor thuis kijken verschenen, maar bij seizoenen 4 en 5 kwam dat niet eerder voor. In totaal bestaat de reeks uit 120 afleveringen. De serie staat uiteraard bekend om de kleurrijke cast vol Muppets, maar de verhalen draaien vaak om het geven van een show en al het reilen en zeilen backstage.

The Muppet Show

The Muppet Show zit vol parodieën, liedjes, absurdistische humor, slapstick en zelfs burlesque invloeden. Het wordt -net als in Sesamestreet in Amerika- gezien als een eer voor menselijke beroemdheden om een bezoek te mogen brengen aan de Muppets. Sesamstraat en de Muppets zijn twee verschillende series met elk hun eigen cast, maar je ziet regelmatig Sesamstraatfiguren terug in The Muppet Show.

Disney+ wordt van 19 februari overgenomen door de grappige sketches en catchy nummers van Kermit de Kikker, Miss Piggy, Fozzie Bear, Gonzo, de Swedish Chef en meer bekende personages, inclusief bekende, menselijke gasten zoals Elton John, Liza Minnelli, Steve Martin, Julie Andrews, Diana Ross, Gladys Knight, Gene Kelly en Mark Hamill.

Disney+

Kermit is al enthousiast over Disney+ als nieuwe thuisbasis. Zo staat er in het persbericht: “Geweldig om oude fans weer te zien en een nieuwe generatie fans de kans te geven om te zien hoe we zijn begonnen, hoe Miss Piggy een ster werd en meer. Wat betreft Staler en Waldorf, de twee oude mannen op het balkon, kan ik alleen zeggen: “Sorry jongens, maar… daar gaan we weer!” aldus Kermit.

Kun je niet wachten op de Muppets-serie, dan kun je er ook voor kiezen om de films te kijken via Disney+, waaronder The Muppets uit 2011, Muppets Most Wanted uit 2014 en The Muppet Movie uit 1979. Wil je meer weten over hoe die Muppets tot leven komen? Dan raden we de documentaire Being Elmo aan, die nu te zien is op Netflix.

De vijf seizoenen van The Muppet Show zijn vanaf 19 februari te zien op streamingdienst Disney+.