True crime-docu The Staircase komt naar Netflix

True crime-fans opgelet, Netflix komt met weer een binge-waardige documentaire. Deze keer over het verhaal van Michael Peterson en zijn vrouw die na een val van de trap om het leven komt. Heeft hij het gedaan, of was dit een noodlottig ongeluk?

Netflix timmert keihard aan de weg als het op true crime-docu's aankomt. Het genre werd nieuw leven ingeblazen met het briljante Making a Murderer en heeft dit jaar al verschillende ijzersterke toevoegingen gezien - zoals Wild Wild Country en Evil Genius. Met The Staircase lijken we weer een binge-waardige show te krijgen over een mysterieuze val van een trap (via Esquire). 

Heeft 'ie het gedaan?

The Staircase vertelt het verhaal van schrijver Michael Peterson, die wordt beschuldigd van het vermoorden van zijn vrouw. Zijn vrouw maakte, volgens Peterson, een val van de trap in hun huis. Het Openbaar Ministerie denkt er het zijne van en start een lang gerechtsproces tegen de beroemde auteur. Check de trailer van de serie hieronder:

De serie wordt gemaakt door Jean-Xavier de Lestrade, een regisseur die in 2004 al een docu maakte over deze zaak. Deze werd destijds uitgezonden op Franse tv en zorgde voor verschillende doorbraken. Inmiddels zijn er nieuwe zaken aan het licht gekomen en heeft Lestrade zijn serie uitgebreid met drie extra afleveringen, exclusief voor Netflix. Zet de popcorn dus maar vast klaar, het schijnt een nagelbijter te worden van het hoogste niveau.

Je checkt The Staircase vanaf 8 juni op Netflix.

Evil Genius

Releasejaar: 2018

Trailer & info