Sci-fi serie The Expanse keert terug voor zesde en laatste seizoen

Science-fiction serie The Expanse keert terug voor zesde en laatste seizoen, zo heeft maker Amazon aangekondigd. Ook de boeken waar de serie op gebaseerd is komen ten einde. Het voorlaatste seizoen gaat vanaf volgende maand van start.

Eind goed, al goed?

Vorige maand verscheen al een trailer voor het vijfde seizoen van The Expanse. In seizoen 5 zullen we zien hoe heel veel mensen het zonnestelsel verlaten op zoek naar nieuwe woningen en rijkdom voorbij de buitenaardse Ring. De fan-favoriete personages komen hierdoor in nieuwe en oude problemen. Bekijk hier nogmaals de trailer van het voorlaatste seizoen:

Het seizoen dat daarna komt, zal het zesde seizoen zijn. De serie is gebaseerd op een reeks boeken met dezelfde naam. Sinds 2011 zijn er acht uitgekomen. Het negende en laatste boek in de serie moet in 2021 uitkomen.

In principe gaat ieder boek over één seizoen, maar voor het verhaal is het logischer om te stoppen na het zesde boek. Vanwege spoilers kunnen we natuurlijk niet weggeven waarom dat zo is. Daarvoor moet je toch echt de serie kijken.

Lees ook:

Seizoen 5 is vanaf 16 december te zien op Amazon Prime. Er komen dan drie afleveringen uit, met vervolgens iedere week een nieuwe episode. Vermoedelijk is het nog even wachten op het zesde seizoen, hopelijk kunnen we die een jaar later al gaan zien. De productie daarvan moet beginnen op 20 januari 2021.

The Expanse

60 min

Releasejaar: 2020

Drama | Mystery | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info