Netflix-documentaire-tip: The Ted Bundy Tapes

Seriemoordenaars zijn 'helemaal hot' op Netflix momenteel. Deze documentaire over een van de bekendste psychopaten uit de Amerikaanse geschiedenis belooft een nagelbijtende topper te worden.

Ted Bundy is een van de bekendste, wellicht wel de meest bekende, seriemoordenaar die Amerika ooit heeft gekend. Hij heeft naar alle waarschijnlijkheid meer dan 30 slachtoffers gemaakt, waarvan er veel nooit meer zijn teruggevonden. Leden van zijn verdediging in de rechtszaal noemden hem "the very definition of heartless evil." 

Nu komt Netflix met een gloednieuwe documentaire over Bundy, genaamd Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. De docu wordt gemaakt door Joe Berlinger, bekend van o.a. Paradise Lost. Voor de serie zijn in totaal 100 uur aan opnames van Ted Bundy gebruikt, waarvan er veel nog nooit het daglicht hebben gezien. Deze tapes zijn opgenomen door journalisten, die Bundy interviewden toen hij in 1980 in de gevangenis wachtte op zijn executie. Check de trailer hieronder.

"Ik ben geen beest en ik ben niet gek ... Ik ben gewoon een normaal individu", zo zegt Ted Bundy in de trailer. "Kruip in de zieke geest van de beruchtste seriemoordenaar van Amerika aan de hand van zijn eigen woorden", aldus Netflix.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes is vanaf 24 januari te zien op Netflix. Dat is overigens geen toeval, die dag is het 30 jaar geleden dat Ted Bundy werd geëxecuteerd.