Vlaamse streamingdienst Streamz in september samen met VRT

Streamz is aangekondigd als Vlaamse streamingdienst en moet op 14 september uitkomen, de dienst heeft het volledige HBO-aanbod en werkt met de VRT om fictietitels uit te brengen.

Concurreren met internationale diensten

Streamz wordt de Belgische streamingdienst die op 14 september uitkomt, dat wordt via de websitevan de Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie bekendgemaakt. Naast het volledige aanbod van HBO zullen er elf nieuwe fictietitels verschijnen op de streamer naast een groot aanbod van de grootste Vlaamse zenders.

De streamingdienst moet de strijd aangaan met andere internationale diensten zoals Netflix en Amazon Prime door zich op een lokaler publiek te richten in de vorm van Nederlandstalige content.

Streamz kost in de basisversie 11,95 euro per maand, een Streamz+ abonnement kost je 19,95 euro per maand wat recht geeft op HD streamen tot op vier schermen.

Het aanbod op Streamz bestaat uit nieuwe Belgische fictie zoals de Bende Van Jan De Lichte, Niets te melden en Fair Trade, net als een brede selectie aan internationale films en series waaronder alles van HBO.