Streamingdienst Quibi is uitgebracht met veel nieuwe, eigen content

De streamingdienst Quibi uit de Verenigde Staten is live gegaan met een flinke lijst een eigen, nieuwe content.

Wanneer het ijzer heet is

Jeffrey Katzenberg (DreamWorks Animation) en CEO Meg Whitman (eBay en Hewlett Packard Enterprise) brachten de nieuwe streamingdienst Quibi op maandag uit. Ten tijde van verschillende vormen van lockdowns wegens het coronavirus, lijkt dat hen geen windeieren te leggen.

emerce.nl schrijft dat het duo maar liefst 1,75 miljard dollar wist op te strijken, waarmee onder meer Steven Spielberg, Guillermo del Toro en Lena Waithe werden benaderd voor content. De dienst is gratis voor de eerste 90 dagen.

quibi

De dienst legt de nadruk op het kijken via je smartphone en vooral het gebruiksgemak, kijkers zullen het beeld kunnen aanpassen aan hoe ze kijken. Staand of liggend, dat betekent dat elke productie van Quibi in twee opnameversies bestaat die over elkaar worden gelegd, á la 3D-opnames maar dan voor je telefoon. Het liggende beeld zorgt voor een cinematisch gevoel terwijl de staande versie meer toespitst op de personages.

quibi smartphone

Quibi kost gebruikers vijf dollar met advertenties, als ze geen reclame willen zien, kost de dienst acht dollar. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.