Nieuw op Netflix: Star Wars: The Last Jedi

Het is alweer het achtste deel in de Star Wars-franchise; The Last Jedi. Deze titel, die bij fans voor een sterke tweedeling zorgt, is vanaf nu te zien op Netflix.

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi is vanaf nu beschikbaar voor streaming op Netflix. De film is misschien wel de meest controversiële titel die ooit is uitgekomen in het Star Wars-universum - en dat zegt heel wat met films als The Phantom Menace in het aanbod. Toen de film afgelopen december uitkwam waren recensenten haast unaniem lovend over Episode 8, zo ook onze Dennis Kossen. "The Last Jedi ontwikkelt zich ondanks het rommelige begin tot een fantastische toevoeging aan het Star Wars-epos", zo concludeert hij in zijn review bij onze collega's van IGN Benelux. Hij geeft de film een 9 van de 10.

De fanbase van Star Wars lijkt haast direct doormidden gesplitst. Een groep fans is erg vocaal in hun haat voor The Last Jedi, ze starten zelfs een petitie om de film uit de canon te schrappen en opnieuw te laten maken. Ze scoorden hier meer dan 100.000 handtekeningen voor, maar een remake gaat er niet komen. Aan de andere kant van het verdeelde kamp zien we fans die lyrisch zijn over de film en hem op nummer 1 zetten in hun lijstje met Star Wars-films.

Hoe kan het nu dat een film voor zoveel tweedeling zorgt onder de trouwste fans van de franchise? Daar kun je nu zelf achterkomen, gezien The Last Jedi vanaf vandaag beschikbaar is voor streaming op Netflix. We wensen je veel plezier, hoewel de ontvangst van de film laat zien dat je er maar op één van de twee manieren uit kan komen...

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

152 min

Action | Adventure | Fantasy | Sci-Fi

Trailer & info