Spotify komt met jaaroverzicht via Spotify Wrapped

Spotify heeft via Wrapped het jaaroverzicht uitgebracht van 2020. Naast het algemene jaaroverzicht met alle meest beluisterde artiesten en genres kunnen gebruikers ook weer een persoonlijke Wrapped delen via sociale media.

Muziek van eigen bodem het populairst

2020 zit er alweer bijna op. Op muzikaal gebied, valt dat dit jaar ondanks een gebrek aan live concerten toch te merken. We kunnen weer stemmen op de Top 2000, en Spotify Wrapped komt weer met een prachtig jaaroverzicht. Snelle is de meest geluisterde artiest in Nederland, en wordt gevolgd door Boef, Lil Kleine, Frenna en Josylvio. The Weeknd heeft met Blinding Lights het best scorende nummer.

Hoofd van Spotify Nederland, Wilbert Mutsaers, vind het vooral bijzonder dat we naar veel verschillende genres luisteren:

‘Het is heel bijzonder dat we in Nederland zo veel naar muziek van verschillende genres uit eigen land luisteren. En er lijkt ook alleen nog maar meer goede muziek uit Nederland bij te gaan komen. Dit jaar viel extra op dat naast de aanhoudende populariteit van Nederlandstalige Hip-hop ook artiesten als Emma Heesters, Maan, Tino Martin en Davina Michelle bovenaan meedoen.’

Naast muziek stond 2020 ook in het teken van de opmars van de podcast, waar Spotify ook flink in heeft geïnvesteerd. Bijvoorbeeld in de Joe Rogan Experience. Dat werpt direct zijn vruchten af, want dit werd wereldwijd de meest geluisterde podcast, gevolgd door onder andere The Daily, The Michelle Obama Podcast en Call Her Daddy. In Nederland werd Man man man, de podcast het meeste geluisterd.

Benieuwd naar je eigen jaaroverzicht? Deze valt dit jaar enkel te bekijken via de officiële Spotify app op je mobile device. Daarvoor dien je op de nieuwste versie van Spotify te zitten. Benieuwd naar de volledige Spotify ranglijsten, check hier het volledigejaaroverzicht.