RTL XL en Videoland worden één platform

RTL XL en Videoland worden samengevoegd tot één platform, dit meldt een woordvoerder. Deze keuze is gemaakt vanwege de verwarring die veroorzaakt werd door het hanteren van twee platformen. Kijkers zouden namelijk niet goed weten waar ze wat moeten vinden.

Dit is wat Sven Sauvé, directeur van RTL, over deze keuze te vertellen had (via Mediacourant): “Onze video on demand-activiteiten hebben ons veel geleerd over Fan Centric werken. Het gaat om continue toetsen als je iets ontwikkelt, leren van je fouten en soms betekent het kill your darlings als dat in het belang is van de consument.”

Vervolgens vertelt hij dit: “Door met onze abonnees te praten, weten we dat het een grote wens is om één plek te hebben waar je alles kunt zien en waar veel aandacht is voor Nederlandse content. Dit jaar nog maken we de stap om al onze online activiteiten samen te voegen.”

Aangezien het succes van Videoland, heeft Sauvé veel vertrouwen in het nieuwe platform. “Videoland groeit harder dan ooit. Dat moet ook, want we willen niet alleen de marktleider zijn op TV, we willen ook de lokale nummer 1 in video on demand zijn.”

Wat betekent dit?

In essentie betekent dit dat alle content op één platform komt, dus een mengsel van het terugkijken van RTL-programma's en de series en films van Videoland. Wat dit precies voor gevolgen heeft voor abonnees van de twee videodiensten is nog onbekend, maar we zullen dit artikel updaten als er meer bekend is.