Redbad nu al te zien bij Pathé Thuis

De historische film Redbad is vervroegd vrijgegeven op het streamingplatform van Pathé Thuis. Pathé heeft het over een 'exclusieve thuispremière', maar Entertainment Business meldt dat de tegenvallende bioscoopcijfers aanleiding zijn voor deze keuze.

De Nederlandstalige, historische actiefilm Redbad is na zeven weken in de bioscoop al te zien via streamingdienst Pathé Thuis. In een persbericht meldt Pathé dat de film momenteel nog in de bios te zien is, maar tevens een exclusieve thuispremière beleeft op het streamingplatform. Dit is opvallend, omdat het gemiddeld zo'n drie maanden duurt voor een film normaliter overstapt van bioscoop naar streaming.

De reden van deze vlugge overstap ligt waarschijnlijk bij de tegenvallende bezoekcijfers, zo meldt Entertainment Business. Redbad had een budget van 8 miljoen euro, maar trok in de eerste week na release slechts 20.000 bezoekers. Ter vergelijking: de vorige film van regisseur Roel Reiné, Michiel de Ruyter uit 2015, trok in week één 100.000 bezoekers. De totale Nederlandse box office staat nu op 364.469 euro.

Thomas van de Weerd, managing director Pathé Thuis, legt in een interview met EB uit dat een tegenvallende box office niet betekent dat de film het on demand ook slecht zal doen. “Zeker niet. Er zijn genoeg voorbeelden van films die het in de bioscoop niet zo goed deden en on-demand door het dak gingen. Ik denk dat door de publiciteit Redbad nu nog ‘top of mind’ is bij veel consumenten. Zij kunnen nu op een makkelijke manier de film zelf bekijken."

Over Redbad

"Redbad, zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek. Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met ge- weld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef, die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan."

Redbad is nog te zien in selecte bioscopen en vanaf nu dus ook te streamen bij Pathé Thuis.

Redbad

160 min

Releasejaar: 2017

Action | Adventure | Drama | History | War

Trailer & info