Laatste seizoen Peaky Blinders in de maak

Peaky Blinders keert terug voor een zesde en laatste seizoen, zo meldt

Peaky 'Fookin' Blinders

“Na het gedwongen moeten uitstellen van de productie door de Covid pandemie, is de familie weer extreem in gevaar en zijn de stakes hoger dan ooit. We geloven dat dit het beste seizoen tot nu toe wordt, en dat fans het geweldig zullen vinden. Terwijl de TV serie tot zijn einde komt, wordt de serie vervolgd in een andere vorm", zo zegt schrijver Steven Knight. Knight schreef ondertussen ook aan series als Taboo en maakte de film Locke, waarin ook Tom Hardy speelde.

Anthony Byrne keert terug als regisseur voor het zesde seizoen terwijl Nick Goding de serie produceert. Uitvoerende producenten zijn Caryn Mandabach, Steven Knight, Jamie Glazebrook, David Mason, Anthony Byrne en Cillian Murphy (Thomas Shelby) zelf. Byrne was eerder vooral bekend van andere Engelse series, en beleefde met Peaky Blinders zijn grote doorbraak.

Uiteraard liep de serie wat vertraging op door de wereldwijde pandemie. Het Peaky Blinders productieteam heeft uitgebreide veiligheidsprotocollen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de serie veilig en verantwoordelijk wordt gemaakt, en de regels van de overheid in acht worden genomen. Hierdoor kunnen de opnames nu toch van start gaan.

Wanneer de serie verschijnt is helaas nog niet bekend. Eerder stond deze gepland voor begin 2021, maar door de vertraging moeten we nu wat langer wachten. Op Netflix komt de serie nog wat later, want hij verschijnt eerst via BBC.