De nieuwe releases van Amazon Prime Video in januari 2021

Amazon Originals American God, One Night in Miami, James May Oh Cook! en Star Trek Lower Decks komen deze maand op de streamingsdienst Amazon Prime Video.

James May, Star Trek en American Gods

Amazon Prime Video komt met nieuwe releases op de streamingsdienst. Zo wordt op 11 januari een nieuw seizoen van American Gods beschikbaar gemaakt. American Gods gaat over een onvermijdelijke oorlog tussen de mythologische oude goden en de technologische nieuwe goden. Shadow Moon, een ex-crimineel die in de serie wordt gespeeld door Ricky Whittle, is in dienst van de geheimzinnige Mr. Wednesday wiens rol wordt vertolkt door Ian McShane.

Op 15 januari verschijnt de film One Night In Miami op Amazon Prime Video. Deze film gaat over vier grootheden uit de sport, muziek en activisme die samenkomen om een van de grootste gebeurtenissen in de boksgeschiedenis te vieren. De underdog Cassius Clay; Muhammed Ali (Eli Goree) verslaat de heavy weight kampioen Sonny Listion in de Miami Convention Hall waarna Clay dit viert met zijn vrienden Malcom X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge). Deze fictieve film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk en is geregisseerd door Regina King. De film benadrukt de strijd in de burgerrechtenbeweging die deze vier mannen hebben gevoerd en laat goed zien welke vitale rollen zij hierin hadden.

Ook op 15 januari zal James May uitkomen met zijn serie James May Oh Cook!. De serie is gebaseerd op zijn kookboek Oh Cook: 60 easy recipes that any idiot can make. In de serie laat James zien dat je geen kok hoeft te zijn om iets lekkers te kunnen maken en maakt gerechten uit het Verre Oosten naar de lokale kroeg met ingrediënten waar je thuis makkelijk aan kan komen. Zijn kookboek kwam uit op 29 oktober 2020.

Star Trek Lower Decks is een nieuwe serie die op 22 januari 2020 zal uitkomen. De serie is ontwikkeld door Emmy Award-winnaar Mike McMahan, die o.a. ook Rick & Morty en Solar Opposites heeft gemaakt. De serie gaat over de bemanning van een van de minst belangrijke schepen van de Starfleet, de U.S.S. Cerritos, en speelt zich af in het jaar 2380. De stuurmannen op het schip proberen hun normale leven voort te zetten terwijl het schip steeds wordt opgeschrikt door verschillende sci-fi aanvallen. De serie wordt geproduceerd door CBS' Eye Animation Productions en de rollen worden ingesproken door o.a. Tawny Newsome, Jack Quaid, Noel Wells en Eugene Cordero.

Lees ook:

Naast de bovenstaande films en series staat er nog veel meer op de planning om 1 januari uit te komen op de streamingsdienst, waaronder: Fifty Shades of Grey, Oceans Eleven, Twelve en Thirteen, Penguins of Madagascar, Teenage Mutant Ninja Turtles, Star Trek Beyond, Star Trek Into Darkness, The Danish Girl, Greys Anatomy, 13 Hours, Baywatch, In Time, Love & Other Drugs, Man on Fire, Zoolander 1 en 2 en What happens in Vegas.