Netflix denkt aan het toevoegen van livestreaming

De afgelopen jaren ontdekt Netflix nieuwe categorieën zoals games en interactieve specials. Nu ontdekt de streamingdienst een nieuw territorium: livestreaming.

Een kat in het nauw...

Volgens een bericht van Deadline werkt Netflix aan het toevoegen van livestreaming mogelijkheden voor een aantal van de specials van het platform. Het is nog onbekend waar deze feature voor wordt gebruikt. Deadline stelt dat het handig zou zijn voor series als Selling Sunset, live stemmen voor competitieve shows als het aankomende Dance 100 en comedy evenementen zoals het Netflix Is A Joke festival.

Het is onduidelijk wanneer Netflix' nieuwe dienst verschijnt of dat Netflix überhaupt doorgaat met deze plannen, maar het is niet de enige verandering die in de maak is. Het platform verloor de afgelopen tijd in een kwartaal 200.000 abonnees — het bedrijf kondigde bijna 50 games aan tot het einde van 2022.

Netflix kort ook op het budget voor animatie, door projecten te schrappen zoals de adaptatie van Bone. Het platform kondigde verder een goedkopere door ads ondersteunde abonnementsvorm aan.