Netflix verhoogt prijzen abonnement (in Amerika)

Netflix heeft aangekondigd de prijzen van een abonnement met 13 tot 18 procent te verhogen. De aankondiging geldt tot nu toe alleen in Amerika, maar moeten we ons hier in Nederland ook zorgen gaan maken?

Netflix die de prijs van een abonnement omhoog gooit, je kunt er haast de klok op gelijkzetten. In Amerika is bekendgemaakt dat de prijzen van een Netflix-abonnement met 13 tot 18 procent gaan stijgen (via: Washington Post). Dit houdt in dat een abonnement daar gemiddeld 1 tot 2 dollar duurder wordt. Tot dusver is de prijs in Nederland onveranderd gebleven, maar de drastische verandering in Amerika zou een voorbode kunnen zijn voor ons.

Dit zijn de nieuwe prijzen in Amerika (dollars):

Basisabonnement: van 8 euro naar 9 euro per maand (één scherm, SD-kwaliteit) Standaardabonnement: van 11 euro naar 13 euro per maand (twee schermen, HD-kwaliteit) Premiumabonnement: van 14 euro naar 16 euro per maand (vier schermen, 4K-kwaliteit)

 Dit zijn de huidige prijzen in Nederland (euro's):

Basisabonnement: €7,99 per maand (één scherm, SD-kwaliteit) Standaardabonnement: €10,99 per maand (twee schermen, HD-kwaliteit) Premiumabonnement:€13,99 per maand (vier schermen, 4K-kwaliteit)

De laatste keer dat Netflix de prijzen verhoogde was in 2017. Die prijsverandering was toen ook in Nederland doorgevoerd. Dat Netflix probeert meer geld te vangen is geen wonder, het bedrijf zet zeer hoog in op het maken van eigen content in de vorm van Netflix Originals. Hierdoor hebben ze inmiddels een schuld opgebouwd van zo'n 12 miljard dollar. De prijsverhoging heeft tot nu toe een gunstig effect gehad op de waarde van Netflix-aandelen.

MEER: Top 10: Netflix Original-Series van 2018

Als de prijzen van een Netflix-abonnement in Nederland worden verhoogd, lees je dat uiteraard op Nieuw Deze Week.