Netflix introduceert top 10 feature van populairste shows

Netflix brengt een top 10 films en series-segment naar de streamingdienst zodat abonnees kunnen zien welke series en films het populairste zijn.

Top tien die je moet zien

Netflix wil het makkelijker maken voor abonnees om te zien wat er veel wordt gekeken in het land, dat doet het door een top 10-lijst op de hoofdpagina te zetten.

Dat maakte het bedrijf bekend via een blogpost waarin het vertelt dat de lijst dagelijks geüpdatet wordt en dat de lijst verandert op basis van het kijkgedrag van de gebruiker én wat er populair is in het betreffende land. Netflix meldt dat het gebruikers zo een beter beeld geeft op wat er trending is.

The Witcher

Zulke lijstjes werden al in Mexico en het Verenigd Koninkrijk getest en de projecten die erop verschijnen moeten een goede mix zijn van Netflix Originals en gelicenseerde films of series. De top 10-functie moet vanaf vandaag live zijn.

Als je door het aanbod browst, zul je bij films die in een lijst staan trouwens een handige sticker zien, zodat je alsnog weet dat het een populaire titel is voor jou.