Netflix-technici hebben Rumble Pack-functie ontwikkeld

Op Hack Day bedenken Netflix-medewerkers nieuwe concepten om de streamingdienst spannend te houden. Het nieuwe project zou een 4D-effect moeten geven; Rumble Pack.

Rumble Pack

Netflix-designer Hans van Bruggen en ontwikkelaar Ed Barker hebben een uniek idee bedacht om de series en films nog spannender te maken (via Variety). Rumble Pack is vergelijkbaar met de manier waarop een game controller tijdens spannende momenten in de game trilt. De Rumble Pack-functie zou een 4D-ervaring moeten geven aan de kijker, waarbij de trillingen komen op momenten van actie in een serie of film.

Lees ook:

De cartoon Voltron werd gebruikt om het project te demonstreren. We zien hoe de trillingen worden toegevoegd aan het videobestand en hoe de Netflix-app dit verder oppakt tijdens het kijken van de serie.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat het project Rumble Pack echter een snelle hack was tijdens Hack Day. Netflix organiseert dit soort evenementen al enkele jaren voor haar vaste ontwikkelaars en voor iedereen met creatieve ideeën. Het is nog onbekend of de Rumble Pack zal worden toegevoegd aan de app.

Lees ook:

Voltron: Legendary Defender

23 min

Releasejaar: 2016

Action | Adventure | Animation | Comedy | Family | Sci-Fi

Trailer & info