Netflix komt met pikante, Nederlandse serie Dirty Lines

Netflix heeft bekendgemaakt wie deel uitmaken van de cast van Dirty Lines. Dirty Lines is een nieuwe Nederlandse serie op de streamingdienst. Geen lijntjes coke, maar telefonielijnen. Dirty Lines draait namelijk om erotische 06-lijnen die in de jaren ‘80 erg populair waren.

Nu kennen we een 06-nummer eigenlijk alleen nog als mobiel telefoonnummer, maar vroeger was 06 het equivalent van 0900. En nog specifieker: het was vooral bedoeld voor erotische telefoonlijnen waarin je als beller een gewillige vrouw aan de lijn zou krijgen. Ben je al nieuwsgierig wie zich dan tot de cast voegen van deze serie die de records van Undercover moet overtreffen?

Dirty Lines op Netflix

Netflix heeft bekendgemaakt dat Abby Hoes een van de hoofdrollen op zich neemt. Daarnaast zien we onder andere Minne Koole, Joy Delima, Charlie Chan Dagelet, Chris Peter en Benja Bruijning. Klinken allemaal niet heel bekend? Gelukkig niet. Netflix kiest ditmaal voor jong talent, in tegenstelling tot wéér Daan Schuurmans, Jim Bakkum of Barry Atsma. Vers bloed dat waarschijnlijk ook wat meer durft, want Dirty Lines belooft geen brave serie te worden.

dirty lines

Ook de kleinere rollen worden ingevuld door mensen die je niet per se in deze serie zou verwachten. Eric van Sauers bijvoorbeeld, maar ook Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder, Manous Zeegelaar Breeveld en Julia Akkermans. Deze mensen ondersteunen de serie die eigenlijk draait om één persoon: Marly Salomon. Ze is psychologiestudente en besluit in 1987 om zich te wagen aan een bijbaan bij Teledutch, de eerste telefoonlijnen voor volwassenen. Teledutch verdient goudgeld en Marly doet haar best om dat bij te benen.

Amsterdam in de jaren '80

Dat deze serie zich niet in Lopik afspeelt, maar in het bruisende Amsterdam, dat in die tijd het koninkrijk der XTC en house was, kan geen toeval zijn. Het lijkt erop dat Netflix met Dirty Lines een gewaagd verhaal wil neerzetten met een ietwat gewaagde castkeuze en dat juichen we alleen maar toe. We kunnen in 2022 zien wat het is geworden, met in totaal zes afleveringen. Of het gaat om afleveringen van een half uur, een uur of anderhalf uur, dat is niet bekendgemaakt.