Netflix: Groter aanbod wanneer je de taal instelt op Engels

Netflix-gebruikers krijgen een kleiner aanbod te zien wanneer ze hun taal instellen op Nederlands dan wanneer deze op Engels staat. Dat komt omdat films en series zonder Nederlandse ondertiteling niet worden vertoond.

Het gaat om een klein deel

Andersom geldt het trouwens niet, gebruikers die Engels als taal hebben ingesteld krijgen wél het Nederlandse aanbod te zien. Dat het aanbod deels wordt bepaald door de taal bevestigde Netflix aan Nu.nl.

Volgens Streamwijzer zou het om 78 series en zes films gaan, toch is dat cijfer niet helemaal te bevestigen omdat er constant nieuwe content op Netflix wordt geplaatst en afgehaald.

In een reactie aan Nu.nl verklaart het bedrijf waarom dit gebeurt: “Het is niet prettig voor veel mensen om een film of serie te zien zonder Nederlandse ondertiteling of stemmen. Daarom koppelen we het Nederlandstalige profiel aan een Nederlandstalig aanbod. Het is een keuze om de gebruikservaring te verbeteren en niet om content te verbergen.”

avatar: The Last Airbender Netflix nederlands ondertiteling

Het gaat om een klein deel van het aanbod dat verborgen wordt, 6,2% bij series en 0,3% bij films, meldt Streamwijzer. Bovendien gaat het voornamelijk om Aziatische films en kinderseries, in sommige gevallen is er slechts één seizoen te zien omdat de ondertiteling of nasynchronisatie in het Nederlands ontbreekt voor volgende seizoenen. Bij Avatar: The Last Airbender is dat bijvoorbeeld zo, Netflix bevestigde dat die animatieserie later wel beschikbaar wordt gemaakt voor Nederlandse accounts.