Netflix onthult nieuwe kijkcijfers Bird Box, You en meer

Netflix ontploft wat betreft Originals en andere programma's. De streamingdienst deelt nu hoe succesvol de afgelopen maanden zijn geweest. Voornamelijk originals Bird Box, You en Elite zijn door veel accounts bekeken.

Netflix telt wereldwijd al 139 miljoen accounts, zo meldt The Hollywood Reporter. Het gaat goed met de streamingdienst en dat laten ze ook zien. Netflix zag de omzet de laatste drie maanden van 2018 stijgen met 27%, waardoor ze een winst van maar liefst $4.19 miljard behaalde.

Bird Box speelde daar een grote rol in. In de eerste week werd de Netflix Original nameijk al 45 miljoen keer bekeken op de service en de teller blijft maar doorgaan, want de film is volgens het Netflix Film Twitter-account ondertussen al door meer dan 80 miljoen accounts bekeken.

Update: This number is now more than 80 million. Congratulations to my HEROES, Sandra Bullock and Susanne Bier https://t.co/yNCTSuZoKb

— Netflix Film (@NetflixFilm) 17 januari 2019

Op 'Netflix's See What's Next' Twitter-account werden op vergelijkbare wijze de cijfers voor verschillende shows van de streamingdienst onthuld. Daarin is te zien dat Netflix Original serie You het goed doet. De serie ligt op koers om in de eerste maand door meer dan 40 miljoen accounts bekeken te worden op de service. Ook Sex Education is op weg om aan het eind van de eerste vier weken de 40 miljoen accounts te passeren. Elite, een Spaanse Original, is in de eerste vier weken door meer dan 20 miljoen accounts keer bekeken.

De cijfers zijn gebaseerd op het aantal accounts waarop is gekeken, niet op het aantal individuele kijkers. We moeten daarbij in gedachten houden dat veel accounts worden gedeeld met anderen en dat niet alle mensen alleen kijken. We kunnen dus aannemen dat het totaal aantal kijkers significant hoger ligt dan het aantal accounts die hebben gekeken.

Eerder deze week kondigde Netflix aan dat het de prijzen in Amerika voor alle plannen omhoog zou gaan gooien.

YOU

Releasejaar: 2019

Crime | Drama | Thriller

Trailer & info
Elite

60 min

Releasejaar: 2018

Crime | Drama | Thriller

Trailer & info
Bird Box

Releasejaar: 2018

Drama | Horror | Science Fiction | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info