Netflix: Groei in aandeel stagneert vanwege minder abonnees

Netflix heeft er in het derde kwartaal slechts 2,2 miljoen nieuwe abonnees bijgekregen, dit terwijl ze er in dezelfde periode een jaar geleden 6,8 miljoen nieuwe abonnees konden bijtekenen. Netflix blijft groeien, maar minder snel dan eerder dit jaar.

Groei blijft uit...

Wat opvalt is dat er een verschil is tussen de huidige periode en de vorige lockdown. Zo namen mensen tijdens de vorige lockdown wel massaal een abonnement op de streamingdienst. In de eerste negen maanden van het jaar kwamen er zo'n 28 miljoen abonnees bij, blijkt uit een brief naar de aandeelhouders. Netflix zegt wel op verbetering te hopen.

Lees ook:

Producties van eigen series lagen de afgelopen maanden stil en dat was dan ook vermoedelijk de reden dat het minder ging in de ogen van het bedrijf. De opnamen van onder andere Stranger Things en The Witcher zijn inmiddels weer hervat.

Eerder deze week werd ook aangekondigd dat Ariana Grande en Leonardo DiCaprio samen in een Netflix-film gingen spelen. De film heet Don't Look Up en bevat een arsenaal aan sterren.