Nieuwe software biedt Netflix mogelijkheid strenger op te treden tegen het delen van accounts

De kans is groot dat jij je Netflix-account deelt met vrienden of familie. We hebben mogelijk slecht nieuws voor je.

Netflix zou mogelijk strenger kunnen optreden tegen het delen van accounts door middel van nieuwe software van Synamedia, die kan zien of mensen hun Netflix-account delen.

Sofware bedrijf Synamedia maakte het nieuwe systeem bekend op de CES 2019 conferentie in Las Vegas. De software zou in staat zijn om gegevens, zoals waar de gebruikers zijn ingelogd, te achterhalen en daarmee ook welke accounts er worden gedeeld met meerdere personen.

Nieuwe software biedt Netflix mogelijkheid strenger op te treden tegen het delen van accounts

Als je je Netflix-account gewoon met vrienden en familie deelt, is er nog geen reden voor paniek. Voor gebruikers die Netflix eerlijk gebruiken zal Netflix waarschijnlijk een upgrade tot een premium-account voorstellen, waar je met meerdere gebruikers op kan kijken. Als je je account breder deelt en verkoopt om winst op te maken zal Netflix dit account verwijderen. 

"Het delen van persoonlijke inloggegevens wordt te duur om te negeren", vertelt Jean Marc Racine, CPO van Synamedia. "Onze oplossing biedt de mogelijkheid om actie te ondernemen. Veel gebruikers zullen graag een extra bedrag betalen voor een premium-account, waarmee het account met een groter aantal gebruikers gedeeld kan worden. Het is een geweldige manier om eerlijke mensen eerlijk te houden en te profiteren van een incrementele inkomstenstroom."

Het is nog niet duidelijk met welke partijen Synamedia rond de tafel zit, maar uit berichten blijkt dat meerdere streamingdiensten interesse zouden hebben in de software.