Netflix brengt Anne Frank-film wereldwijd uit

Netflix kondigde tijdens de European Film Market aan dat het de rechten van de Nederlandse film ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ heeft.

Vriendschap is tijdloos

Die film gaat over Hannah Goslar, een vriendin van Anne Frank en werd door de streaming dienst overgenomen van Dutch FilmWorks International. Ben Sombogaart (Rafaël, Knielen op een bed violen, De Tweeling) regisseerde de film die in Nederland en Hongarije werd opgenomen.

De film gaat over de vriendschap tussen Hannah Goslar en Anne Frank die beste vriendinnen zijn wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De familie Frank duikt onder en de vriendinnetjes raken het contact kwijt, tot ze elkaar in een concentratiekamp tegen het lijf lopen. FATTproductions en Talent United produceerden de film samen met distributeur Dutch FilmWorks.

Bij Netflix klinkt positief geluid over de aankoop van de uitzendrechten: “Netflix hoopt dat het verhaal over beste vriendinnen Hannah en Anne mensen over de hele wereld raakt, verbindt en inspireert zoals het dagboek van Anne dit al decennia doet. Het is een hartverscheurend verhaal over vriendschap en vreemdelingenhaat, wat anno 2020 nog even relevant is”, zegt Lina Brouneus, Director of Co-Production & Acquisition via entertainmentbusiness.nl.