Netflix overweegt prijsverhoging voor accountdelers

Deel jij met meerdere mensen een Netflix-account? Dan kan het maar zo zijn dat je binnenkort meer moet betalen. Netflix is druk bezig met het testen van nieuwe prijzen voor andere pakketten, waar vooral accountdelers de dupe van zijn.

Netflix heeft momenteel een Basis- Standaard- en Premium-abonnement. Hier zou een hogere stap bijkomen, genaamd Ultra. Met dit Ultra-abonnement (€16,99) kun je straks met vier personen tegelijk Netflix streamen. Het Premium-abonnement (€13,99) wordt teruggezet van vier naar twee gebruikers. Met het Standaard-abonnement kun je dan geen Netflix meer kijken met meerdere personen tegelijk. Dat kon voorheen wel. Dit meldt de Italiaanse website TuttoAndroid. 

Minder Voordeel Voor Accountdelers

Het is duidelijk dat Netflix hiermee het accountdelen wil tegengaan, of in ieder geval meer wil verdienen aan gezinnen en/of vriendengroepen die zo relatief goedkoop Netflix kunnen gebruiken. Een woordvoerder van Netflix bevestigt tegenover het Amerikaanse Cnet dat er inderdaad wordt geëxperimenteerd met abonnementsprijzen. "Er worden verschillende prijspunten en features getest om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen", aldus de woordvoerder.

Het is niet de eerste keer dat Netflix een prijsverhoging doorvoert. Vorig jaar werden alle Netflix-abonnementen al een euro duurder. Het is nog niet duidelijk of dit nieuwe Ultra-abonnement wordt doorgevoerd en of de veranderingen in accountdelen daadwerkelijk worden doorgezet. Zodra dit bekend is melden we het hier op NieuwDezeWeek.