Lord of the Rings: details omtrent nieuwe Amazon serie onthuld

De nieuwe Lord of the Rings serie die gemaakt wordt door Amazon komt steeds dichterbij en er worden zo nu en dan meer details bekend over wat we gaan zien.

Terug naar Midden-Aarde

Via TheOneRing.Net is de officiële samenvatting gevonden en deze is inmiddels ook bevestigd door diverse bronnen. Door de samenvatting worden er voornamelijk nieuwe locaties bekend die bezocht gaan worden. Zo gaan we de Misty Mountains, Lindon en Númenor zien in de serie.

De volledige samenvatting is als volgt:

"De komende serie van Amazon Studios brengt de heldhaftige legendes uit de fabelachtige Second Age van Middle-Earth naar het scherm. Het epische drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit J.R.R. Tolkien zijn The Hobbit en The Lord of the Rings af. De serie neemt kijkers mee naar een tijd waar grote krachten werden gemaakt, koninkrijken groeide naar uitzonderlijke hoogte, maar ook omvielen en waar onverwachte helden werden getest. Hoop was bijna vervlogen en de grootste vijand uit de wereld van Tolkien dreigt de wereld onder te dompelen in duisternis. De serie begint op het moment dat het rustig is en volgt een cast aan nieuwe en bekende personages. Deze groep gaat de strijd aan met een gevreesd kwaad dat weer in Middle-Earth verschijnt. Van de duistere dieptes in de Misty Mountains, naar de majestueuze bossen van de elfenstad Lindon tot aan het adembenemende koninkrijk Númenor en de uiterste hoeken van de plattegrond. Deze koninkrijken en personages zullen een legacy nalaten die nog jaren zal blijven bestaan."

Verwacht overigens niet dat we figuren als Aragon, Legolas of Gimli terug gaan zien. The Lord of the Rings prequel speelt zich namelijk af in de Second Age van Middle-Earth waarin Sauron voor het eerst wordt verslagen. Daarin speelt de originele Dark Lord Morgoth een belangrijke rol.

De richtlijn is om de serie in 2021 af te hebben, maar het is nog niet bekend of de productie vertraging heeft opgelopen door de pandemie.