La Casa de Papel-kostuum verboden bij sommige Carnavalscafé's

Het kostuum uit La Casa de Papel, met het typerende masker en rode overal, is niet aan te slepen voor Carnaval. Nu grijpen enkele café's in, gezien geheel bedekkende gezichtsmaskers niet zijn toegestaan.

La Casa de Papel

La Casa de Papel is een van de meer populaire Netflix-series van het moment, met inmiddels twee seizoenen die je kan streamen en een derde seizoen in aantocht. De serie vertelt het verhaal van de mysterieuze Profesor, die acht experts verzamelt om een grote bankoverval te plegen.

In de serie dragen de overvallers een opvallende outfit. De rode overals en Salvator Dali-maskers zijn iconisch geworden voor La Casa de Papel. Het is dan ook niet gek dat deze outfit een ware hit is onder carnavalvierders die komend weekend verkleed de straat op gaan. Kroegeigenaren roepen hier een halt toe, de volledig bedekkende gezichtsmaskers zouden de veiligheid van de feestgangers bedreigen (via: De Gelderlander).

Carnavalscafé De Tent in Heerlen heeft al aangegeven dat maskers als die uit La Casa de Papel niet zijn toegestaan in hun kroeg. Ook 'dikke penispakken' worden aan de deur geweerd. "Als je niks te verbergen hebt kom je gewoon geschminkt", aldus de kroegeigenaar.

Netflix zelf heeft inmiddels met een grappig bedoelde tweet gereageerd op de ophef.

Helaas wist niet iedereen de grap te waarderen.

Netflix heeft zelf het laatste woord:

Seizoen 3 van La Casa de Papel wordt ergens dit jaar verwacht.

La Casa de Papel

70 min

Releasejaar: 2019

Action | Crime | Mystery | Thriller

Trailer & info