Judas op Videoland is dé serie over Willem en Astrid Holleeder

Vanaf zondag 6 januari is de nieuwe zesdelige serie Judas te zien op Videoland.

De serie Judas is een serie over Willem en Astrid Holleeder. Astrid werkt toe naar het moment dat ze haar broer definitief verraadt aan justitie. In flashbacks wordt er meer duidelijk over de jeugd van Astrid in de Amsterdamse Jordaan. Het wordt al snel duidelijk dat zij anders is dan haar broer en zus en dat ze al op jonge leeftijd zichzelf probeert te ontwikkelen om weg te komen van haar gewelddadige vader. Elke keer als dat lijkt te lukken, wordt ze weer opgeslokt door haar familie, in het bijzonder door haar criminele broer Willem 'Wim' Holleeder. Het zal duidelijk worden hoe pijnlijk, maar noodzakelijk, haar verraad is.

Judas zal te zien zijn op Videoland en zal wekelijks worden uitgezonden bij RTL om 22.00 uur. De serie, geïnspireerd op de gelijknamige bestseller, wordt geregisseerd door RTL Productions.

Actrice Rifka Lodeizen zal de rol van Astrid Holleeder gaan vertolken. Wie Willem Holleeder speelt, is nog niet bekend. Eerder werd wel al bekendgemaakt dat Marit van Bohemen de zus van Astrid, Sonja, zal gaan spelen. Om de stem van Sonja te oefenen, maakte Marit van Bohemen geluidsopnamens tijdens een van de rechtzaken tegen Holleeder, waarna ze de rechtzaal werd uitgezet aangezien het tegen de regels is om opnames te maken. De actrice liet weten dat ze zich "van geen kwaad bewust was."

Judas is vanaf 6 februari te streamen via Videoland.

Judas

Releasejaar: 2019

Trailer & info