House of Cards: releasedatum seizoen 6 bekend

Netflix kondigt de releasedatum van het zesde en laatste seizoen aan. Ook weten we hoeveel afleveringen deze zal tellen, wat voor ons als verrassing kwam. Zal het ontslag van Kevin Spacey hiermee te maken hebben?

Netflix heeft bekendgemaakt wanneer we het zesde (en tevens laatste) seizoen van House of Cards kunnen gaan kijken. In een persbericht melden ze dat de acht afleveringen van seizoen zes vanaf 2 november 2018 op de streamingdienst te zien zijn.

Maar Acht Afleveringen

Ja, dat lees je goed. Seizoen 6 van House of Cards heeft slechts acht afleveringen. Voorgaande seizoenen hadden er allemaal dertien. Hoewel dit niet wordt bevestigd door Netflix, is het aannemelijk dat het verkorten van het seizoen te maken heeft met het ontslag van hoofdrolspeler Kevin Spacey. Hij werd in oktober 2017 beschuldigd van aanranding van een minderjarige jongen. Spacey ontkende de aantijgingen en kwam hetzelfde statement op Twitter uit de kast als homoseksuele man. 

De productie van seizoen 6 van House of Cards was ten tijde van de aantijgingen al begonnen en moest toen worden stilgezet. Niet veel later kondigde Netflix aan dat Spacey was ontslagen en dat actrice Robin Wright, die in de serie de vrouw van Spacey speelde, de hoofdrol op zich zou nemen. 

House of Cards seizoen 6 is vanaf 2 november 2018 te zien op Netflix.

House of Cards

51 min

Releasejaar: 2013

Drama

Trailer & info