Harry Potter TV serie naar verluidt in de maak voor HBO Max

Volgens The Hollywood Reporter is er een Harry Potter serie in een vroege ontwikkelingsfase voor HBO Max. Of deze uiteindelijk ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Ook naar Nederland?

The Hollywood Reporter meldt in een exclusief bericht dat er een Harry Potter serie in de maak is. Het zou gaan om een live-action serie waarvoor momenteel vergaderingen staan om schrijvers te vinden die willen pitchen. Momenteel zijn er dus nog geen acteurs of regisseurs aan het project verbonden en ook over het verhaal is nog niets bekendgemaakt. Het is dus nog even afwachten voordat er meer bekend wordt gemaakt over het project. Wel zijn we benieuwd of het verhaal verder gaat waar Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 is mee afsloot of dat er een heel nieuw deel van het universum wordt belicht.

Lees ook:

De rechten van series op HBO liggen wat lastig in Nederland. Momenteel heeft Ziggo nog het alleenrecht op HBO series, maar weer niet over alle series en films die naar HBO Max komen. Het is wat dat betreft dus nog erg afwachten hoe we deze serie kunnen gaan zien in Nederland, want dat we hem wereldwijd te zien gaan krijgen staat buiten kijf met zo'n grote franchise. Het is daarnaast ook nog onbekend welke rol J.K. Rowling in het project gaat spelen. Onlangs deed ze controversiële uitspraken over gender identiteit waardoor ze kritiek kreeg van onder andere Daniel Radcliffe en Emma Watson, belangrijke hoofdrolspelers uit het universum.

Ondertussen is er ook nog een nieuw deel van Fantastic Beasts in de maak dat in 2022 moet verschijnen. Onlangs verving Mads Mikkelsen daarin Johnny Depp voor de rol van Grindelwald.